jacobplooij-

Jacob Plooij

De van oorsprong Australische Jacob Plooij is violist met een kleurrijke muzikale achtergrond. Hij woont sinds 2000 Nederland. Nadat het behalen van zijn Bachelor Music in Hobart (Tasmania) verhuisde hij naar Sidney waar hij een carrière begon bij het Australian Chamber Orchestra en het Australian Opera & Ballet Orchestra. Van 1999 tot 2000 was hij leider van de Elektra String Quartet. In 2000 verhuisde hij naar Nederland waar hij zich zijn muzikale carrière voortzette bij het Amsterdam Sinfonietta. Van 2001 tot 2007 was Jacob tweede violist bij The Zephyr Kwartet.

Afvalinstrumentenbouwer

Jacob Plooij is geluidskunstenaar, upsound artiest en afvalinstrumentenmaker. Hij maakt van kapotte instrumenten en afval nieuwe bijzondere speelbare instrumenten. Op het festival is het een vast gegeven dat hij er ergens klaar staat om ‘iets te maken uit niets’. Al jaren maakt MrCityProms tijdens het festival samen met kinderen instrumenten uit afval.

Klankinstrumenten uit afval

In 2018 organiseert Jacob Plooij in samenwerking met CityProms en het Natuur Museum Fryslân een speciaal basisschoolprogramma. Samen met kinderen creëert hij tijdens de workshops klankinstrumenten uit huis- tuin- en keuken afval. Het hele proces wordt op film vastgelegd. Kinderen die het extra lespakket op school volgen worden uitgenodigd op het festival om met hun instrument een wel heel bijzonder concert te geven.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search