duke-nice1

NHL Stendenkoor en Bigband Friesland

Dit jaar stapt het NHL Stendenkoor uit haar ‘comfortzone’ en gaat een avontuur aan samen met Bigband Friesland en, als special guest, zanger en pianist Ruben Hein. Op zaterdag 30 juni wordt ‘Sacred Concert’ van Duke Ellington uitgevoerd in de Grote Kerk in Leeuwarden. Jazz, klassiek en een vleugje gospel ontmoeten elkaar in de uitvoering van dit dynamische en bruisende werk. Een ultieme mengvorm waarin een brug wordt geslagen tussen twee werelden. Zelf beschouwde Ellington dit concertwerk als het belangrijkste wat hij ooit geschreven heeft.

NHL Stendenkoor

Het NHL Stendenkoor werkt de laatste jaren aan een steeds uitgebreider repertoire. Naast het zingen van oratoria en missen maakt het koor verbinding met andere muziekstijlen en is steeds op zoek naar nieuwe muzikale samenwerkingen. Het NHL Stendenkoor doet dit jaar voor de derde keer mee met CityProms Leeuwarden, maar voor het eerst in samenwerking met een bigband.

Bigband Friesland

Al ruim 40 jaar staat Bigband Friesland garant voor een interessante muzikale belevenis. De bigband speelt een afwisselend en uitgebreid repertoire van wat modernere bigband stukken, en muziek die speciaal voor de band is geschreven en/of gearrangeerd.

Ruben Hein

Bigband Friesland en NHL Stendenkoor zijn zeer verheugd samen te mogen werken met zanger en pianist Ruben Hein. Ruben is al vele jaren landelijk een zeer gewaardeerd muzikant, door zijn deelname aan Linda’s Zomerweek en Wie is de Mol werd hij ook bij het grote publiek bekend. Ruben verleent zijn medewerking aan dit concert als pianist en vocalist.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search