Opening CityProms 2019 in het teken van mooie Russische muziek

 In CityProms2019

De negende editie van CityProms wordt geopend door het Noord Nederlands Orkest (NNO) onder leiding van dirigent Damian Iorio en staat in het teken van mooie ‘muziek uit Rusland’. Na de feestelijke ouverture uit Russlan en Ludmilla van Glinka neemt celliste Irene Kok op het podium plaats voor het Eerste Celloconcert van Sjostakovitsj. Vervolgens staat een compilatie uit de beroemde Notenkraker suite van Tsjaikovski op het programma. De presentatie van de openingsavond is in handen van Ab Nieuwdorp, presentator van de klassieke muziekzender NPO Radio 4.

Rising Star Irene Kok

andrej grilc kleurDe jonge Nederlandse celliste Irene Kok heeft zich in de afgelopen jaren gespecialiseerd in zowel barok als moderne cello. De jonge Rising Star timmert de laatste jaren internationaal stevig aan de weg. In 2016 rondde ze haar masterstudie af aan het Conservatorium van Amsterdam. Irene Kok woont inmiddels in Wenen waar ze een postgraduate aan de Universität für darstellende Kunst bij professor Reinhard Latzko volgt.

NNO onder leiding van Damian Iorio

damian fotoDit jaar staat het NNO tijdens de openingsavond onder leiding van dirigent Damian Iorio. Damian Iorio is geboren in Londen in een vooraanstaande familie van Italiaanse en Engelse musici en is een dynamische en begaafde dirigent met een internationale carrière. Damian heeft gewerkt met een aantal van ’s werelds grootste orkesten en operabedrijven en is een gepassioneerd pleitbezorger voor muziekeducatie en het recht voor iedereen om toegang te krijgen tot muziek.

 

 

Programma

Vrijdag 28 juni Leeuwarden, Wilhelminaplein 20.30 uur
Irene Kok en het Noord Nederlands Orkest o.l.v. Damian Iorio

Ouverture uit Russlan en Ludmilla van Glinka
Het eerste celloconcert van Sjostakovitsj
Compilatie uit de beroemde balletmuziek van De Notenkraker van Tsjaikovski

Recent Posts

Start typing and press Enter to search

irene kok