Over CityProms

Wat is het leven zonder muziek? Muziek maakt ons leven mooier, muziek troost ons en maakt ons blij. Muziek stimuleert zelfontplooiing , ontwikkeling en gezondheid. Muziek, kunst en cultuur zijn ook belangrijke pijlers voor de leefbaarheid, gemeenschapszin en economie.

Als CityProms willen we klassieke muziek voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk maken. Het Noorden heeft een rijke muzikale doe-cultuur en die willen wij een optimaal podium bieden.

Het Driedaagse Festival

Het CityProms festival is het leukste klassieke muziekfestival van het Noorden waar iedereen welkom is. Om de drempel zo laag mogelijk te maken is toegang tot de concerten gratis. Want klassieke muziek is er voor iedereen: voor jong en oud, amateurs en professionals, voor mensen met en zonder beperking en mensen met een grote en een kleine beurs. We nodigen iedereen uit om te komen genieten van ons festival en vooral ook om mee te doen met onze projecten en workshops.

Welzijn, Zorg & Educatie

Fryslân telt zo’n 260 orkesten, 500+ koren en de vele individuele muzikanten. Daarmee hebben we goud in handen! CityProms verbindt klassieke muziek met welzijn, zorg en educatie door mensen te leren om hun muzikale talenten in te zetten in hun dagelijkse werk en leven, de zorg en het onderwijs. Projecten op het gebied van welzijn, zorg en educatie voeren wij uit onder de vlag Embrace NEDERLAND.

 

United Nations in Article 27 of its Universal Declaration of Human Rights: “Everyone has the right freely to participate in the cultural life of the community, to enjoy the arts and to share in scientific advancement and its benefits.”

 

Start typing and press Enter to search