Foto: Arend Schot

Ab Nieuwdorp

Elke werkdag van 09.00 tot 12.00 uur presenteert Ab Nieuwdorp de mooiste klassieke muziek uit de muziekgeschiedenis tijdens het programma De Klassieken voor Avrotros op NPO Radio 4. Tijdens de openingsavond van CityProms en op de zaterdagavond is hij onze gastheer. Locatie: het LC Hoofdpodium op het Wilhelminaplein.

Bio

Zijn liefde voor klassieke muziek begon op jonge leeftijd. “In de box, tijdens het nieuwjaarsconcert stond ik volop mee te dirigeren. Ik werd daarin ook gestimuleerd. Er was ook veel muziek bij ons in huis, mijn vader speelde dwarsfluit in de plaatselijke muziekvereniging, mijn moeder zong en op de basisschool had ik een leuke muziekleraar.” Later studeerde hij tuba aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en Engels aan de Universiteit Utrecht en volgde hij een masteropleiding aan de Universiteit van Bristol. Na zijn opleiding werkte hij in het middelbaar onderwijs.

Weekendje Leeuwarden

Het is de eerste keer dat hij CityProms ‘live’ bezoekt. Hij plakt er direct een weekendje Leeuwarden aan vast. “Ik kijk er naar uit. Het is een prachtig festival, het maakt klassieke muziek zichtbaar. Ook als je klassieke muziek van thuis en op school niet meekrijgt, krijg je hier de gelegenheid om er kennis mee te maken!”

Programma

Ab Nieuwdorp | Gastheer

Datum:
Vrijdag 28 juni, 20.00 – 24.00 uur
Zaterdag 29 juni, 18.00 – 23.30 uur

Locatie: LC Hoofdpodium, Wilhelminaplein

Related Projects

Start typing and press Enter to search