ArabicDutchEnglishFrisianGermanUkrainian

Workshop Ableton Live 11

Doe mee aan de gratis Ableton-workshop van CityProms en wordt een nog betere musicus/producer. Met het programma Ableton kun je mixen en masteren, componeren en arrangeren. Ableton is wereldwijd het meest gebruikte ‘digital audio workstation’ onder de producers. De workshop  is voor scholieren en studenten die geïnteresseerd zijn in elektronische muziek en wordt geleid door het gerenommeerde producentenduo PEAX, dat bestaat uit Ties Mellema en Barry Jurjus. PEAX blinkt uit in het combineren van live gespeelde samples en elektronische composities. Zo gaat het duo ook tijdens de workshop te werk.

PEAX neemt je stap voor stap in het Ableton-productieproces mee en legt de meest gebruikte Ableton-effecten (denk aan reverb en delay) uit. Samen met Ties en Barry maak je een opstartbestand met samples; zodat je daarna naar hartenlust zelf creatief aan de slag kan.

Deze workshop is onderdeel van MusicTechmakersDay

Wat moet je meenemen?

Wat?
MusicTechMakers-dag tijdens CityProms.

Wanneer?
Zaterdag 25 juni

Waar?
Adres: Poppodium Neushoorn
Ruiterskwartier 41, 8911 BP Leeuwarden

Programma

10.00-12.00:
PEAX presenteert zijn opdrachten voor de deelnemers waarna de deelnemers eraan gaan werken, ieder aan een tafel met één laptop. Het stuk mag alle kanten opgaan, hiphop, techno, avant-garde, minimal, drone. You name it!

12.00-13.00:
Je gaat zelf aan de slag. PEAX loopt rond om vragen te beantwoorden en tips te geven.

13.00-14.00:
Lunch.

14.00-15.30;
Je produceert zelfstandig verder en maak je compositie af.

16.00-16.45:
PEAX presenteert het concert waarbij de nieuwe stukken van jou en de anderen worden afgespeeld.

Datum, tijd en locatie
Data: Zaterdag 25 juni
Tijd: 10.00-16.45 uur
Locatie: Poppodium Neushoorn
Ruiterskwartier 41, 8911 BP Leeuwarden

Over PEAX

Eind jaren ’90 studeerden saxofonist Ties Mellema en slagwerker Barry Jurjus aan het conservatorium van Amsterdam. Twee jaar geleden kwamen ze elkaar weer voor het eerst tegen. Ze vonden het hoog tijd om samen nieuwe wegen te verkennen en PEAX was geboren. In de zomer van 2020 gaf het duo een aantal succesvolle concerten en een jaar later verscheen het album RESET.

Een terechte titel omdat de afgelopen jaren voor Ties in het teken stonden van een ernstige ziekte. Het werd een periode waarin hij zich als klassiek musicus opnieuw heeft uitgevonden. Mellema: ,,Tijdens mijn ziekbed merkte ik dat ik op zoek was naar muziek die ik maar niet kon vinden. Dat genre, zo stelde ik me voor, moest een soort amalgaam zijn van elektronische popmuziek, jazz, techno, minimal music en hedendaagse klassiek.”

Meld je hier aan voor de Workshop Ableton Live 11:

  Heb je ervaring met Ableton?
  janee

  Speel je een instrument? *
  janee

  Componeer je? *
  janee

  Produceer je muziek? *
  janee

  Ben je vakstudent? *
  janee

  Zo ja, op welke opleiding?

  In welk jaar zit je van je opleiding?

  Wat zou je graag willen leren?

  Heb je een interface? *
  janee

  Heb je een microfoon? *
  janee