Foto: Wietske Zoethout

Adje Orkest

Het Adje Orkest is in 2018 ontstaan n.a.v. het Circus Adje project voor alle basisscholen in Leeuwarden. Een project van culturele hoofdstad georganiseerd door Kunstkade. Wat is een circus zonder muziek. De samenstelling van het orkest kun je vergelijken met die van een metropoolorkest. Alle instrumenten kunnen in dit orkest worden bespeeld.

Het orkest heeft gitaristen, een blokfluitist, dwarsfluitisten, saxofonisten, pianisten, strijkers, koperblazers en slagwerkers. Voor elk instrument is er een partij. De basis van het orkest is het jeugdorkest van brassband Hosannah. Om mee te kunnen doen met dit orkest moet je ongeveer een half jaar op een muziek instrument spelen. Samen met de eigen muziekdocent worden de partijen ingestudeerd.

Het afgelopen jaar waren de optredens van het Adje orkest een groot succes. Veel kinderen hadden zich aangemeld en er zijn toen 5 optredens geweest, waaronder het optreden voor Koningin Maxima in de Lawei in Drachten, bij de ondertekening van het convenant Meer muziek in de klas Friesland. Door het grote succes van het hele Adje project is er dit jaar weer een Adje Orkest geformeerd. Dit jaar spelen er 56 enthousiaste kinderen mee in het orkest.

Muziek is van iedereen

Kinderen spelen in een orkest en maken samen muziek met allerlei verschillende instrumenten. Het maakt niet uit of je viool, blokfluit of piano speelt………..meedoen kan iedereen. Zelfs als je geen instrument speelt, maar enorm van zingen houdt, kun je met dit orkest meedoen.

Programma

Zaterdag 29 juni om 13.45 op het Wilhelminaplein

Ode an die Freude L.v Beethoven
Muziek is van iedereen;  Jeroen Schipper
Kom erbij;  Jeroen Schipper
Feest;  123Zing en Cassandra Willemse
Pirates of the Carribean;  arr. Ivo Kouwenhoven
Slagwerk stuk

Related Projects

Start typing and press Enter to search

kras web kinderprogrammaanneleen emmens met stekker