Afke Wijma (5-11jr)

In het kasteel van baron Maestoso speelt een groep muzikanten in hun nieuwe muziekkamer in de MuziekWereld. Maar dan gebeurt er iets vreemds: er klinkt een mysterieus geluid en daarna … is het geluid van een van de instrumenten plotseling weg!! Afke gaat samen met de kinderen op zoek naar het geluid en de ‘dief’.

Een spannende muziektheatervoorstelling met prachtige live pianomuziek, film en veel interactie zowel met de filmpersonages als met het publiek!

Over Afke Wijma

Afke is een muzikale duizendpoot. De concertpianist speelt kindervoorstellingen, componeert en is presentator en pianist in de Classic Express, de rijdende concertzaal van Stichting Prinses Christina Concours.
Al op jonge leeftijd werd Afke geraakt door het geluid van de piano. Tijdens haar studie aan het conservatorium ontdekte ze al snel haar passie voor kamermuziek. Sindsdien beklimt zij podia in binnen en buitenland met verschillende musici.

Haar liefde voor Frans repertoire werd aangewakkerd in Parijs, waar zij piano studeerde bij Aline Bartissol en orkestratie bij componist Guillaume Connesson. Komend seizoen wordt haar solo-recital rondom de pianowerken van Gabriël Fauré verwacht.

Sinds de première van de voorstelling “Chansons du temps perdu” in 2016 werkt Afke samen met zangeres Gaëtane- Bouchez . Hun debuutalbum met franse liedjes en chansons is in 2017 uitgekomen bij Harlekijn Holland, het label van Herman van Veen.

‘Het Mysterie van het Verdwenen Geluid’

‘Het Mysterie van het Verdwenen Geluid’ is in 2012 opgezet ten tijde van de grote bezuinigingen op cultuur: muziekscholen sloten hun deuren, professionele orkesten gingen ten gronde en ook amateurorkesten raakten in grote problemen. Ondertussen merkten wij dat kinderen tegenwoordig vaak niet eens meer weten wat een trombone, een klarinet of een cello is!…

De musici en goede vrienden Renske Wijma (zus van Afke Wijma) en Elsbeth de Jong dachten: “Dit kan niet! Hier moeten wij iets aan doen!
Met hun idealistische ideeën smeedden ze een plan om de kinderen van deze tijd (de ‘internet-generatie’) te kunnen bereiken met muziek en zelfs te kunnen activeren om zelf muziek te maken: ‘Het Mysterie van het Verdwenen Geluid’ was geboren.

‘Het Mysterie van het Verdwenen Geluid’ wordt ook vaak uitgevoerd samen met een orkest of (amateur-) muziekvereniging met als doel het enthousiasmeren van kinderen om een muziekinstrument te gaan bespelen

Programma

‘Het mysterie van het verdwenen geluid’ door Afke Wijma

Datum: Zaterdag 29 juni, 13.00 -13.45 uur

Locatie: dbieb jeugdafdeling

Related Projects

Start typing and press Enter to search