Benieuwd naar de effecten van muziek en improvisatie op het brein? En wil je weten hoe en wanneer je muziek kunt toepassen in het dagelijks leven? Kom dan op vrijdag 23 juni naar het Neushoorn Café in Leeuwarden. Neuromusicoloog Artur Jaschke geeft antwoord op bovenstaande vragen tijdens het symposium dat Embrace Nederland organiseert tijdens het CityProms Festival.

Embrace Nederland wil musici – van amateur tot professional – inspireren om muziek zo breed mogelijk in te zetten. Jaschke is naast neurowetenschapper ook jazzmuzikant. Hij publiceerde recent het boek Toekomstmuziek, waarin hij pleit dat het ‘gezond’ is om te improviseren. Ook verscheen hij in meerdere landelijke tv-programma’s om over dit onderwerp te vertellen.

Naast Jaschke deelt Griet-Anne Banga, projectleider Onderzoek en Wetenschap van Embrace Nederland, observaties en praktijkervaringen die ze opdeed bij de verschillende programma’s van Embrace Nederland.

Het symposium duurt van 11.00 tot 13.00 uur en is voor een brede doelgroep toegankelijk. Aanmelden kan via info@embracenederland.nl.

 

Foto: Amar Inderdjiet