Big Band Friesland is opgericht in 1975 en heeft sinds de oprichting natuurlijk de nodige wisselingen gekend van dirigenten en orkestleden. Dit seizoen (2018-2019) wordt de band geleid door Rob Spelberg.

We spelen een afwisselend en uitgebreid repertoire van wat modernere bigband stukken. Met name stukken die speciaal voor ons zijn geschreven en/of gearrangeerd door onder andere: bandleden: Hans Wijnbergen en Ella de Jong (ex)dirigenten: Rob Spelberg en Frans Vermeerssen vrienden en bekenden: Steven Sluiter, Loet van der Lee, Herman Woltman en Kurt Weiss.

Verder heeft bigband Friesland in 2018 de Friese Anjer van het Prins Bernhard Cultuurfonds gewonnen voor haar theatervoorstelling Myn Skip in Earnewâld.

Big Band Friesland

Mira

Mira is een gezellig en gedreven studentensymfonieorkest in Groningen, met elke donderdag een repetitie en een borrel, twee keer per jaar een spetterend concert in De Oosterpoort, om het jaar een buitenlandse tournee en nog veel meer leuke activiteiten. Elk halfjaar spelen we een ander programma, bestaande uit een ouverture, een symfonie en een solowerk met jonge, getalenteerde musici of oude vedettes zoals Daniël Wayenberg.

Mira

Samenwerking

Big Band Friesland en Studentenorkest Mira uit Groningen gaan de samenwerking aan en brengen een zeer afwisselend programma filmmuziek. Klassiek en modern ontmoeten elkaar en brengen muziek van o.a :

  • Ennio Morricone
  • Amarcord
  • Arabesque
  • The Last Emperor
  • Shaft in Africa
  • Sideways

Grenzen Vervagen

Door de samenwerking aan te gaan met een symfonie orkest willen we als band onze grenzen verleggen en ook het klassieke muziek genre verkennen.
Dat grenzen vervagen blijkt uit het feit dat beide partijen hoe verschillend ook samen gaan werken en dat klassiek en jazz elkaar ontmoeten in de vorm van prachtige filmmuziek.

Een dergelijk groot orkest met al zijn instrumenten zorgt voor fantastische muzikale mogelijkheden. Filmmuziek leent zicht uitstekend om met zo’n  bezetting te musiceren.

Datum: zaterdag 29 juni, 22.00 – 23.15 uur

Locatie: LC Hoofdpodium Wilhelminaplein

Related Projects

Start typing and press Enter to search