De Big Band van Cultuurcentrum de Wâldsang is een ensemble met jonge en oudere leden en is in 2005 opgericht door de dirigent Andries Renema.De bigband heeft een traditionele bezetting van: saxofoon, trombone, trompet, keyboard, gitaar, bas, drums en zang. Met als doel om een opleidingsorkest voor leerlingen te zijn die leerlingen die zich verder willen bekwamen in de lichte muziek.  En dan de jazz/ improvisatie muziek in het bijzonder.

In de loop der jaren hebben vele leerlingen kennis kunnen maken met deze muziekstijlen en is de band zodoende al vele malen gewisseld  in bezetting.Big Band de Wâldsang heeft in zijn repertoire een breed scala van oude en nieuwe muziekstijlen: van traditionele stukken tot moderne popsongs, van rustige ballads en jazz standards tot funky grooves.

Bigband route

Bigband Leeuwarden ’73 bestaat in 2023 vijftig jaar. De band vroeg haar collega muzikanten om dit  op zondag 25 juni samen te vieren met een speciale Big Band Route. In Leeuwarden gonst het die zondagmiddag van de bigband-muziek.

In totaal doen 12 orkesten mee

 

Deze bands zorgen deze middag voor een groot muzikaal feest in het Leeuwarder stadscentrum.