Bigband Leeuwarden ’73 bestaat in 2023 vijftig jaar. Een gouden jubileum! Dat vieren we met een optreden op de vrijdagmiddag met een aanstekelijk programma van verschillende muziekstijlen: voor ieder wat wils. Van jazz tot POP en van blues tot Latin. Ook het verbindende CityProms thema ‘water’ krijgt een plaats in het programma. Werk van John Eskes, die jarenlang een inspirerende bandleider is geweest, mag daarbij niet ontbreken.

Big Band Leeuwarden ’73 is hiermee de langst bestaande bigband van het noorden. De benaming bigband heeft tegenwoordig meer met de bezetting te maken dan met de muziekstijl die wordt gespeeld. In november 1973 werd de bigband opgericht door de Leeuwarder muzikanten Jelle Buising en Chris van het Riet. Destijds een uniek gebeuren waaraan door de provinciale pers ruim aandacht werd geschonken. Na bandleiders Joop Verbeke en Sake Witteveen nam in 2000 John Eskes het stokje over.Vanaf 2010 ligt de muzikale leiding in handen van saxofonist Willem Pen. Sinds het eerste optreden in 1974 valt de band niet meer weg te denken van de Friese concertpodia. Kom ook op 23 juni naar het hoofdpodium en geniet samen met de drie zangeressen van Bigband Leeuwarden van een swingend en muzikaal optreden!

 

BBL73 viert haar jubileum zondag 25 juni samen met haar collega-bands met een speciale  Big Band route in de binnenstad van Leeuwarden.