Brigit Janssen (49) is opgegroeid in een gezin vol cultuur. Er was altijd muziek, kleinkunst en zang. En een grote verkleedkist waar zij en haar zus graag mee speelden.

Toen ze zestien werd mocht ze een instrument kiezen en naar de muziekschool. Ze koos altsaxofoon, en na twee jaar les werd ze gevraagd om mee te doen met de Saxy Ladies. Met hun ‘bewegend blaastheater’ heeft deze groep jarenlang festivals opgevrolijkt. Ze zong daarnaast in Top Secreet: een theatrale muziekact van pittige vrouwen met dito karakter op rode pumps.

Aan alle optredens kwam voor Brigit een eind toen ze in 2006 een ernstige leverziekte kreeg.  Er volgde een zware operatie, die haar leven redde maar haar lichaam behoorlijk beschadigde. Blazen werd pijnlijk en bewegen steeds moeilijker.

Maar door haar aderen bleef het cultuurbloed stromen. En ze bedacht manieren om toch te kunnen zingen en acteren. Zo liet ze een scootmobiel ombouwen tot een rijdend theater. Je kunt haar tegenkomen in vele gedaantes. Ze is actrice bij Prop Theatercollectief en Van Ravesteijn Entertainment en speelt dan vanuit haar rolstoel.