Carlama Ensemble

Carlama staat altijd garant voor feest. Het is onmogelijk om stil te blijven zitten als ze beginnen te spelen. Ze nemen iedereen mee in hun opzwepende Balkan muziek. Het Servische woord ‘Carlama’ (spreek uit: Tsjarlama) verwijst zowel naar een bepaald soort wilde dans als naar een ‘uitbundig feest’. Dit laatste is zeker niet te veel gezegd over dit energieke collectief, dat werd opgericht door de Servische Hongaar Akos Laki en Nederlandse Steven Kamperman. De musici combineren de rijke Servische brassbandtraditie met ritmes en melodieën uit de hele Balkanregio, resulterend in een dampende mix waarin improvisatie een grote rol speelt.

Bijzonder daarbij is de bezetting van de groep. Naast percussie is bijna de gehele saxofoonfamilie vertegenwoordigd: van sopraansaxofoon tot de zeldzame bassax. Het resultaat doet denken aan een verrassende kruising tussen Fanfare Ciocarlia en het World Saxophone Quartet.
Met jagende ritmes, duizelingwekkende trillers, verzengende ballades en een flinke dosis humor maakte de groep de afgelopen jaren indruk op diverse (inter)nationale festivals, o.a. in Bulgarije, Mexico, Engeland. Ook genoot Carlama Orkestar recent grote belangstelling in Columbia, Jordanië en Jeruzalem.

De bezetting van de band: Stanislav Mitrovic – alto sax, vocal Frank Caesar – alto sax
Akos Laki – tenor saxophone Henk Spies – bass saxophone Sebastian Demydczuk – drums

Programma

Carlama Ensemble

Datum, tijd en locatie

Data: Zondag 26 juni
Tijd: 15.00-16.00 uur
Locatie: Wilhelminaplein,Klein podium