fotograaf Merlijn Doomernik

Zondag 3 oktober | 11.30-12.30 uur
Paleis van Justitie, Leeuwarden

Channa Malkin & Izhar Elias

Sopraan Channa Malkin en gitarist Izhar Elias hebben elkaar gevonden in hun liefde voor volksmuziek, barokmuziek en verhalen waarin hun eigen familiegeschiedenis verweven zit. In 2019 brachten zij hun album Songs of Love and Exile uit, met Sefardische liederen en muziek van Mario Castelnuovo-Tedesco. Dit album werd lovend ontvangen door de binnen- en buitenlandse pers, en kreeg vier sterren van De Volkskrant: “Dat is een bijzondere cd geworden. Haar stem is prachtig: een jong geluid, een volwassen behandeling. Haar verteltrant is indringend.” Het duo was onder meer te horen in de Stadsgehoorzaal Leiden, Noorderkerk Amsterdam, de Spiegelzaal in het Concertgebouw en bij de Nationale Opera. Zij waren meerdere keren te gast bij Radio 4 en Podium Witteman.

Verhalen over heimwee en ballingschap

“Een groot deel van ons programma bestaat uit Sefardische liederen. Dat is de muziek van joodse inwoners van Spanje en Portugal die daar door de inquisitie zijn verjaagd. Ze vluchtten onder andere naar de Balkan, het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Wij vertellen hiermee ook ons eigen familieverhaal, dat doordrongen is van heimwee en ballingschap. De liederen kenmerken zich door weemoed en verdriet, maar bevatten ook vreugde, hoop en passie. De taal van de liederen, het Ladino, is de taal van de Sefardische joden die helaas langzaam uitsterft. Met dit programma blazen wij nieuw leven in de taal en muziek van een vaak vergeten minderheid.”

Allermooiste concert:

“De multimedia-opera Händel goes Tinder op theaterfestival De Parade in Amsterdam en Utrecht, 2019. Wij hadden samen met een aantal collega’s deze opera zelf bedacht en geproduceerd. Op De Parade speelden we bijna 30 volledig uitverkochte voorstellingen voor een publiek dat grotendeels voor het eerst kennismaakte met opera en de muziek van Händel. Ze waren uitzinnig. Het was zo bijzonder om deze muziek te brengen naar een jong en nieuw publiek en te merken dat ze het net zo prachtig vonden als wij!”

Na CityProms:

  • 21/22 oktober: One-woman opera Non muore mai in het Pleintheater, Amsterdam (Channa)
  • 31 oktober: Händel goes Tinder in Kasteel Keppel (www.handelgoestinder.com )

Uitvoering

Uitvoering:
Channa Malkin en Izhar Elias

Sefardische liederen – arr. Duo Malkin-Elias, Daniël Akiva e.a.
Psalms of Life – Lowell Dykstra

Channa Malkin en Izhar Elias

Datum: Zondag 3 oktober
Aanvangstijd: 11.30-12.30 uur
Locatie: Paleis van Justitie, Leeuwarden

Related Projects

Start typing and press Enter to search