Zaterdag 9 oktober 14.30-15.15
Wilhelminaplein Leeuwarden

Groningen-Friesland

CMV Schraard deelt deze middag het podium met Fanfare CWO Groningen. Deze twee van de beste fanfareorkesten uit de noordelijke provincies brengen een aantrekkelijk programma van originele composities en bewerkingen van amusementsmuziek. Beide orkesten staan onder leiding van dirigent en componist Thom. Zigterman.

CMV Excelsior Schraard

CMV Excelsior Schraard is een bloeiende vereniging uit het 162 inwoners tellende dorp Schaard. De 45 actief spelende leden en 10 jeugdleden komen uit het dorp zelf of dorpen in de omgeving. In de afgelopen 10 jaar heeft de vereniging zich ontwikkeld van kleine dorpsfanfare naar een fanfare uitkomend in de eerste divisie van de KNMO. In deze periode zijn mooie resultaten behaald, waaronder nationaal en wereldkampioen in de tweede divisie.

In 2019 is de bronzen medaille behaald tijdens de Nationale Fanfare Kampioenschappen in Drachten in de eerste divisie. Naast concertwedstrijden organiseert de vereniging regelmatig concerten, geeft compositieopdrachten – waarvan ook andere verenigingen kunnen profiteren – én heeft in het culturele jaar 2018 deelgenomen aan Under de Toer met het zeer succesvolle muziektheater ‘Skeltemania’.

Deze variëteit aan initiatieven, gecombineerd met een gezellige sfeer, houdt de vereniging levend. Bovendien draagt dit bij aan de levendigheid van Schraard en omliggende dorpen. Hier hechten we veel waarde aan en verlenen daarom ook regelmatig medewerking aan evenementen of bijeenkomsten in de dorpen.

Allermooiste concert

Nationale Fanfarekampioenschappen: in 2019, waarin we boven ons zelf uitstegen en tot ieders verrassing de 3e plaats behaalden.

Skeltemania: een reeks voorstellingen in het kader van Under de Toer, die we 6x voor uitverkocht huis hebben gegeven, met fantastische recensies en geweldige feedback van het publiek.

Na CityProms:

Programma: Wereld Muziekconcours
Datum: juli 2022
Locatie; Kerkrade

Programma: ons jubileumconcert (ons 100-jarig bestaan)
Datum: 26 november 2022

Programma

Groningen -Friesland

CMV Excelsior Schraard met CWO Groningen
Gastprogrammeur: Johan de Meij.

Into the Clouds – Richard Salzedo

Patchwork restitched – Johan de Meij

Credo – Lorne Barrie

Jig (from the St. Paul’s Suite) – Gustav Holst/Arr. Johan de Meij

Queen Symphonic Highlights – Arr. Philip Sparke

Coupe Corona – Thom Zigterman

Pasmo – Arr. Titus & Klaas van der Woude

Datum, tijd en locatie

Data: Zaterdag 9 oktober
Tijd: 14.30-15.15 uur
Locatie: Wilhelminaplein LC Hoofdpodium Leeuwarden

Related Projects

Start typing and press Enter to search