Foto: Kate Everall

Damian Iorio

Damian Iorio is geboren in Londen in een vooraanstaande familie van Italiaanse en Engelse musici en is een dynamische en begaafde dirigent met een internationale carrière. Na zijn professionele leven als violist te zijn begonnen, volgde hij aan het Royal Northern College of Music en de Universiteit van Indiana Damian en studeerde hij aan het St. Petersburg State Conservatoire terwijl hij lid was van het Deense Nationale Radio Symfonie Orkest.

Damian’s operarewerk zag hem terugkeren naar de Opéra national de Paris voor Boris Godunov in de zomer van 2018, waar hij ook Smetana’s The Bartered Bride heeft uitgevoerd. Hij dirigeerde Verdi’s Macbeth in Glyndebourne Festival Opera, in Bonn Opera voor een productie van Puandini’s Turandot en dirigeert regelmatig bij Helikon Opera in Moskou. Hij zal zijn debuut maken bij Welsh National Opera dit seizoen met het leiden van Mozart’s Magic Flute.

Damian is een gepassioneerd pleitbezorger voor muziekeducatie en het recht voor iedereen om toegang te krijgen tot muziek. Hij was betrokken bij onderwijsprojecten met Milton Keynes City Orchestra, BBC Symphony Orchestra en andere internationale orkesten. Hij is momenteel ook muziekdirecteur van het National Youth String Orchestra of Great Britain.

Openingsconcert

Vrijdag 28 juni Leeuwarden, Wilhelminaplein 20.30 uur
Irene Kok en het Noord Nederlands Orkest o.l.v. Damian Iorio

Programma:
Ouverture uit Russlan en Ludmilla van Glinka
Het eerste celloconcert van Sjostakovitsj
Compilatie uit de beroemde balletmuziek van De Notenkraker van Tsjaikovski

Related Projects

Start typing and press Enter to search