Op FutureProms neemt het Drents Jeugdorkest jek mee op expeditie. Een expeditie waarin we tegen verschillende problemen aanlopen. Problemen rondom het thema van het festival, namelijk ‘water’, maar ook andere hedendaagse problemen komen voorbij. Erkenning van deze problemen, het maken van keuzes en het zoeken naar oplossingen staan centraal in onze voorstelling. Om de expeditie met succes te volbrengen gaat het Drents Jeugdorkest een samenwerking aan met andere kunstvormen, waaronder spoken word, en komt Timen de Bruijne, solist op cello, het Drents Jeugdorkest in deze expeditie versterken. Kom vooral allemaal kijken en luisteren naar deze unieke voorstelling!  

 

Over het Drents Jeugdorkest

Het Drents Jeugdorkest is een harmonieorkest voor jeugd van 13-28 jaar waarin enthousiaste en getalenteerde jeugd zich op muzikaal vlak, maar ook op persoonlijk en organisatorisch vlak kunnen ontwikkelen. Jaarlijks organiseren zij meespeeldagen voor jeugdmuzikanten binnen en buiten Drenthe, ze gaan op een tournee en werken aan bijzondere projecten. Op dit moment werkt het orkest aan een eigen compositie, die speciaal door de Spaanse componist Luis Serrano Alarcon is geschreven.

“Wij vinden het belangrijk om juist nu, in de 21e eeuw, blaasmuziek en cultuur te promoten en hopen met onze projecten daarom veel jeugd te enthousiasmeren en inspireren.”