Zaterdag 9 oktober | 21.00-22.15 uur
Wilhelminaplein

Dutch Swing College Band

De Dutch Swing College Band, Nederlands toonaangevende en bekendste jazzorkest, staat nog altijd borg voor professionele uitvoeringen van traditionele jazzmuziek op wereldniveau. Het swingende orkest, opgericht op 5 mei 1945, wordt alom met haar voorbeeldfunctie gezien als hét visitekaartje van de Nederlandse Jazz en heeft voorzichtig geschat meer dan 150 albums uitgebracht.

De bezetting is vanzelfsprekend door de jaren heen meermalen gewijzigd, waardoor de Dutch Swing College Band meer is dan een gewone groep muzikanten. Het predicaat ‘instituut’ is hier meer van toepassing. Met verfrissende arrangementen in de onmiskenbare Dutch Swing College sound, gespeeld door een verjongd orkest, is de Dutch Swing College Band vandaag de dag energiek als nooit tevoren.

 

De Dutch Swing College Band  bestaat uit:

Keesjan Hoogeboom – trompet
David Lukács – klarinet, saxofoon
Bert Boeren – trombone
Peter Kanters – banjo, gitaar
Adrie Braat – contrabas
Anton Burger – slagwerk

Een staaltje Europese Classic Jazz

De Dutch Swing College Band wordt alom gezien als belangrijkste vertegenwoordiger van de Europese Classic Jazz. De band onderscheidt zich al sinds haar oprichting op een aantal fronten: de vaste bezetting bestaat altijd uit excellente en toegewijde musici, waardoor de kwaliteit blijft gewaarborgd. De muziek klinkt organisch, de band zoekt op een virtuoze manier de muzikale grenzen op met respect voor de stijl van de Classic Jazz. Naast de individuele muzikale vrijheid van de spelers die in improvisaties tot zijn recht komt is het de muzikale samenhang en interactie tussen de musici die zo kenmerkend zijn voor het groepsgeluid van DSCB.

Allermooiste concert:

“Taichung, Taiwan open air concert 2013 met tienduizenden jonge Chinezen die onbekend met onze muziek waren maar razend enthousiast reageerden.”

Na CityProms:

Festival: Jazzfestival Heilbronn
Datum: 15 oktober 2021
Locatie: Duitsland

Programma

Een selectie uit het classic jazz repertoire aangevuld met hits uit het roemrijke verleden van de Dutch Swing College Band.

Datum | Tijd | Locatie

Dutch Swing and College Band

Datum: Zaterdag 9 oktober
Aanvangstijd: 21.00 – 22.15  uur
Locatie: Wilhelminaplein, Leeuwarden

Related Projects

Start typing and press Enter to search

Jacob Plooij