Ook de Falcon Big Band doet natuurlijk mee met de Bigband Route op zondagmiddag 25 juni in het hart van de stad. De Falcon Big Band is een van de oudste jazzformaties in Friesland. Al meer dan 40 jaar figureert de formatie in de jazz scene van deze regio. Oprichter en eerste dirigent van het orkest was de toenmalige onderdirecteur van de Opsterlandse muziekschool, Joop Valk. Naar hem is het orkest vernoemd. Het orkest bestaat inmiddels 53 jaar.

Sinds enige tijd is Jelle Visser dirigent. Als jazzmusicus geschoold en met een zeer brede ervaring in vele vormen van Jazz, weet hij vaak authentieke, muzikale accenten te leggen.  Verder treedt zangeres Berber Pieksma regelmatig met de band op. De band speelt graag het klassieke bigband repertoire  in de stijl van Ellington en Basie, maar ook latin en klassieke jazz ballads (Gershwin, Porter) maken er deel van uit evenals modernere pop-jazz arrangementen. (Lennie Niehaus e.a.). De band heeft momenteel plek voor een paar tromboninsten.

Bigband route

Bigband Leeuwarden ’73 bestaat in 2023 vijftig jaar. De band vroeg haar collega muzikanten om dit  op zondag 25 juni samen te vieren met een speciale Big Band Route. In Leeuwarden gonst het die zondagmiddag van de bigband-muziek.

In totaal doen 12 orkesten mee


Deze bands zorgen deze middag voor een groot muzikaal feest in het Leeuwarder stadscentrum.