Zaterdag 9 oktober 15.45-16.30
Wilhelminaplein Leeuwarden

Groningen – Friesland

Fanfare CWO Groningen deelt deze middag het podium met CMV Schraard. Deze twee van de beste fanfareorkesten uit de noordelijke provincies brengen een aantrekkelijk programma van originele composities en bewerkingen van amusementsmuziek. Beide orkesten staan onder leiding van dirigent en componist Thom Zigterman.

Fanfare CWO Groningen

Fanfare Combinatie Wilhelmina Oranje (Fanfare CWO) vierde in 2018 zijn vijftigjarig jubileum. De festiviteiten eindigden met een jubileumconcert in Martiniplaza met het thema CWO dut Grunnegs. Het jaarprogramma is doorgaans afwisselend. Van buitenconcerten, tot deelname aan concoursen en wedstrijden. Ook doet Fanfare CWO mee aan bondsconcoursen, de Nederlandse Fanfarekampioenschappen (ONFK) en het Wereld Muziek Concours. Er is een dweilorkest, saxofoonensemble en het gezelschap is beschikbaar voor kleinere optredens met ensembles.

Allermooiste concert:

De woordvoerder van Fanfare CWO zegt: “CWO dut Grunnegs was een concert dat ons altijd is bijgebleven. Een goede locatie, mooie muziek, combinatie van fanfaremuziek en Groningse zangers. Het Peter-en-de-Wolfconcert was ook een mooie ervaring. Oosterpoort was zelfs twee keer uitverkocht.”

Het programma:

Groningen – Friesland

Fanfare CWO Groningen met CMV Schraard.
Gastprogrammeur: Johan de Meij.

Groningen-Friesland

Together again – Thom Zigterman

Sogno di Volare – Christopher Tin

Pentagram – Johan de Meij

Hunting Wabbits – Gordon Goodwin/Arr. Klaas van der Woude

Best of Earth, Wind & Fire – Arr. Peter Kleine Schaars

Malagueña – Arr. Klaas van der Woude

 

Datum, tijd en plaats

Datum: Zaterdag 9 oktober
Aanvangstijd: 15.45-16.30 uur
Locatie: Wilhelminaplein LC Hoofdpodium

Related Projects

Start typing and press Enter to search