Foto: Marco Borggreve

Florian Verweij

Samen met Harmonieorkest Groot Excelsior o.l.v. Ronald Slager vertolkt pianist Florian Verweij (1997) tijdens CityProms het Tweede pianoconcert van Sergej Rachmaninov, een stuk dat gewoonlijk door een symfonieorkest wordt gespeeld.

‘CityProms voelt als een thuiswedstrijd’

Sinds zijn zesde levensjaar is Florian achter de piano te vinden. Tot zijn zestiende hadden ook judo en schaken zijn interesse. Zo kent hij aardig wat Friese dorpen van de vele schaak- en judotoernooien waar hij in de weekenden aan deelnam. Na zijn zestiende was schaken niet meer te combineren met de piano maar toch kwam hij geregeld in Friesland terug via concerten of medemusici.

Zijn eerste concert als solist met een orkest vond plaats toen hij zestien jaar oud was, samen met het Fries Kamerorkest. Die ervaring zal ik nooit vergeten. Nu soleren op CityProms samen met Groot Excelsior Amsterdam o.l.v. dirigent Ronald Slager, voelt voor hem als een thuiswedstrijd. Uiteindelijk bracht zijn pianostudie hem op 17-jarige leeftijd op het conservatorium in Amsterdam waar hij bij Jan Wijn ging studeren.

Vanaf 2018 reisde hij meerdere weken naar Italië af om deel te nemen aan de pianoklas van Elisso Virsaladze. Na de zomer van 2019 begint hij aan zijn eindexamen jaar van de bachelor.

Programma

S. Rachmaninov Pianoconcert no. 2 op. 18
1: Moderato
2: Adagio sostenuto
3: Allegro scherzando

Datum: Zaterdag 29 juni, 19.30 uur – 21.00 uur

Locatie: LC Podium Wilhelminaplein

Related Projects

Start typing and press Enter to search