Foto: Adam Meijer

Floris de Wever

Harmonieorkest Da Capo Leeuwarden is Nederlands Harmonie Kampioen in de 3e divisie geworden, Harmonie 67 Groningen werd Nederlands Harmonie Kampioen in de 2e divisie. Beide kampioenorkesten  staan  onder leiding van dirigent Floris de Wever.

Harmonie Da Capo ’67 is een samenwerking tussen beide orkesten. Tijdens CityProms brengt Harmonie Da Capo ’67 muziek van de Franse componist Camille Saint-Saëns ten gehore, onder leiding van Floris de Wever.

Bio

Floris de Wever werd in 1976 in Apeldoorn geboren. Op achtjarige leeftijd maakte hij kennis met de blaasmuziek bij de plaatselijke PTT fanfare.
Na de middelbare schooltijd ging Floris studeren aan de conservatoria van Arnhem en Amsterdam, met als hoofdvakken Bastuba en Hafa-directie. Naast zijn studie speelde hij in deze tijd onder andere bij het Nederlands Studenten Orkest en het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest. Al tijdens zijn studie remplaceert Floris bij het militair orkest Trompetterkorps der Bereden Wapens en dat resulteert in een vaste aanstelling. Tot 2002 blijft Floris aan dit orkest verbonden als bastubaist. Ook speelt hij in het koperkwintet en is hij lid van de programmacommissie van het Trompetterkorps der Bereden Wapens.
In 2007 behaalt Floris als eerste student aan het Utrechts conservatorium de Mastertitel voor directie. Het afsluitend examen hiervoor vond plaats in de nieuwe concertzaal Orpheus Apeldoorn, met medewerking van het Fanfare Korps Koninklijke Landmacht.

De afgelopen jaren was Floris als dirigent verbonden aan verschillende orkesten. Zo dirigeerde hij onder andere St. Agatha Harreveld, Prinses Juliana Beekbergen en Wilhelmina Bedum; met alle drie werd hij Nederlands kampioen. Ook stond hij voor de Stedelijke Muziekvereniging Zevenaar en de Regionale Politiekapel Noord- en Oost Gelderland.
Op dit moment is Floris verbonden aan Harmonie’67 in Groningen en Da Capo uit Leeuwarden.

Programma

Harmonie Da Capo ’67  o.l.v. Floris de Wever met violist Lianne van den Berg en organist Henk de Vries.

Danse Macabre
Finale, Symphony no. 3
Marche Militaire Française
Carnival des Animaux
Enkele Franse chansons

Datum: Zondag 30 juni,  14.30-15.30 uur
Locatie: LC Hoofdpodium Wilhelminaplein

Related Projects

Start typing and press Enter to search