Fotograaf: Inske de Vries

Dinsdag 5 oktober 20.00-21.00
Doopsgezinde kerk

Frans Douwe Slot terug op het podium

Na een jarenlange intensieve revalidatie van focale dystonie is kamermusicus Frans Douwe Slot weer terug op het podium. CityProms is ontzettend blij dat hij tijdens onze jubileumeditie een concert geeft. Hij vertolkt onder meer werken van Robert Schumann en Camille Saint-Saëns. De meeste festivalbezoekers maakten afgelopen jaren kennis met de Talentklas van Frans Douwe Slot. De talenten zijn dit najaar opnieuw van de partij.

Bio Frans Douwe Slot

Frans Douwe Slot werd op 13 mei 1983 in Stiens geboren. Op zesjarige leeftijd volgde hij zijn eerste lessen bij dhr. H. Oosterhuis en vervolgde zijn voortraject richting het Noord Nederlands Conservatorium bij dhr. R. A. Ferwerda. Gedurende deze studie brachten de pianistes Klára Würtz, Tamara Poddubnaya en Nata Tsvereli hem een grote diversiteit aan muzikale overdracht en pianotechniek bij.
Een slepende blessure, die drie jaar lang duurde, weerhield hem er niet van zijn Master of Music te voltooien bij Klára Würtz op het Utrechts’ conservatorium. Hij verdiepte zich in de romantische periode en nam destijds zijn eerste CD op.

Franz Liszt Academy

In 2009 werd hij toegelaten tot de klas van Szokolay Balázs aan de Franz Liszt Academy in Boedapest. In datzelfde jaar nam hij zijn tweede cd op. Als solist en kamermusicus werd hij een graag geziene gast in vele series en schouwburgen. Hij speelde meerdere keren samen met Emmy Verhey, soleerde met de pianoconcerten van Schumann en Grieg en won verschillende prijzen op nationale en internationale concoursen.

Focale Dystonie

De afgelopen zes jaar stonden in het teken van een intensieve revalidatie van focale dystonie. Die strijd is nog niet gestreden, maar als kamermusicus is hij weer terug op het podium. Samen met celliste Wytske Holtrop bracht hij een cd uit. Ze presenteerden deze live vanuit het Concertgebouw op NPO Radio 4 aan het Nederlandse publiek. Frans Douwe Slot speelt onder andere ook met het Colori Ensemble.

Talentklas

Inmiddels is een succesvolle talentenklas, die doorstroming naar conservatoria mogelijk maakt, een belangrijk onderdeel van zijn carrière en heeft hij zijn eerste grote stappen weer op het podium gezet als solist. Hij neemt onder andere een cd op met de 24 Preludes van de Nederlandse componist Gerard von Brucken Fock.

Allermooiste concert

De concerten met Emmy Verhey en Live op radio NPO 4 vanuit het concertgebouw. Dat laatste was namelijk ook mijn eerste grote optreden sinds mijn revalidatie.

Programma

Frans Douwe Slot

Robert Schumann – Davidsbündler tanze opus 6
Camille Saint-Saëns – Valse Mignonne
Allegro Appasionato Opus 70
Selectie uit 24 preludes van G von Brucken Fock

Datum en locatie
Datum: Dinsdag 5 oktober
Tijd: 20.00 – 21.00 uur
Locatie: Doopsgezinde kerk

Overige artiesten

Start typing and press Enter to search