fotograaf Tim Stubbings

Zondag 10 oktober 14.30-15.30 uur
Wilhelminaplein

Frysk Fanfare Orkest

Het Frysk Fanfare Orkest heeft als hoofddoel het promoten van oude en nieuwe fanfaremuziek in de breedste zin van het woord.  Dat doen ze middels concerten, cd opnames, internationale concertreizen en projecten. Hierbij zoeken ze steeds naar vernieuwing in samenwerkingsverbanden, orkestkleur, composities etc. Het FFO vindt het belangrijk dat jong talent zich muzikaal kan ontwikkelen.

Allermooiste concert:

“Tijdens het  Wasbe conference Singapore deelden we het podium met Canadian Brass 2005. Daarnaast namen we deel aan het Canterbury Festival 2019 in the Canterbury Cathedral. Zowel de Canterbury Cathedral als the Esplenade Singapore zijn unieke zeer bijzondere concertzalen. Daarnaast zijn zowel de Wasbe conference als het Canterbury Festival toonaangevende organisaties die bijzondere ontmoetingen mogelijk maken. Dat levert vernieuwing, nieuwe composities en bijzondere samenwerkingen op. In Singapore mochten we twee premières van Nederlandse componisten promoten en een Luxemburgse componist. In Canterbury, nieuw werk van John Harle met als gast solist Philippe Schwartz en Jess Gillam. Zeker geen kleine namen.”

Na CityProms:

Programma: ‘Frisia meets Anglia’ met solisten uit Engeland en Philippe Schwartz en Femke Ijlstra als solisten
Locatie:  Martinikerk te Bolsward
Bijzonderheden: Een bijzonder samenwerkingsverband tussen Engeland en Friesland. Met Engelse en Friese componisten.Tijdens dit project wordt naast muziek gebruik gemaakt van beelden, van o.a.’De Hel van 63′.  Daarnaast gebruikt het FFO tijdens haar voorbereiding de 1,5 meter afstand als inspirerend en niet als beperkend.

Uitvoering

Uitvoering:
Frysk Fanfare Orkest

De Leeuwenkuil Leon Vliex, Sesimbra Leon Vliex
Lascia Chi`o Pianga, G.F. Händel
Three Dragons Pieter Huizenga
Pequena Czardas Pedro Itturalde
If, The Diary of Anne Frank, Michael Nymann
The Best of Fleetwood Mac
The Presidential Polonaise, Sousa
Hongaarse dans No5 Brahms

Frysk Fanfare Orkest

Datum: Zondag 10 oktober
Aanvangstijd: 14.30-15.30 uur
Locatie: Wilhelminaplein Leeuwarden

Related Projects

Start typing and press Enter to search