Gevleugeld

Maak kennis met een symfonieorkest en ervaar hoe klassieke muziek live klinkt!  Voor dit nieuwe, verrassende concert bundelen het Noord Nederlands Orkest en Het Houten Huis hun krachten. Het gaat om een nieuw theatraal concert in de reeks van de Pieter Roelf Jeugdconcerten voor kinderen van groep 6, 7 en 8 (ook speciaal onderwijs). Huismuzikant Martin Franke van Het Houten Huis zoekt samen met het orkest naar de meest gevoelige snaar die er bestaat.

Dit jaar spelen het Noord Nederlands Orkest samen met het Houten Huis een theatraal concert in de reeks van de Pieter Roelf Jeugdconcerten. De wereldberoemde Russische pianist Vladnoff Isigoerski is op wereldtour en komt speciaal voor deze serie concerten naar Nederland.
Het is een lang gekoesterde droom van Het Houten Huis om met Isigoerski te werken. Zijn meesterlijke interpretaties van klassieke muziekstukken vormen een bijzondere combinatie met de percussie van Houten-Huismuzikant Martin Franke.

Op de speciaal ingevlogen, glanzende witte Celmandos – de Stradivarius onder de piano’s – van zijn vader speelt Isigoerski o.a. werk van Tjaikovski, Schubert en Beethoven met als hoogtepunt het 3de pianoconcert van Rachmaninoff.

Regie David van Griethuysen Muziek Vladnoff Isigoerski, Martin Franke, Valentina Tôth, Het Noord Nederlands Orkest onder leiding van Hans Leenders Spel Lard Adrian, Martin Franke, Harry ter Heegde, Valentina Tôth, Decor Douwe Hibma, André Kok Kostuums Freja Roelofs Lichtontwerp Desirée van Gelderen Techniek Gerrit Schilp, Tjarko van Heese

Dit Pieter Roelf Jeugdconcert is een productie van het NNO i.s.m. Het Houten Huis.

Programma

Het Noord Nederlands Orkest en
Theatergezelschap Het Houten Huis
Het Pieter Roelf Jeugdconcert 2019:
‘Gevleugeld’

Datum: Zaterdag 29 juni om 14.15 uur
Locatie: Wilhelminaplein Leeuwarden

Related Projects

Start typing and press Enter to search