Foto: Adam Meijer

Harmonie Da Capo ’67

Harmonie Da Capo ’67 is een samenwerking van Harmonie ’67 uit Groningen en Da Capo uit Leeuwarden. Beide orkesten staan onder leiding van dirigent Floris de Wever.

November 2018: Open Nederlands Harmonie Kampioenschappen in de Lawei Drachten. Harmonieorkest Da Capo Leeuwarden is Nederlands Harmonie Kampioen in de 3e divisie geworden, Harmonie 67 Groningen is Nederlands Harmonie Kampioen in de 2e divisie geworden. Naast dat deze orkesten allebei kampioen zijn geworden hebben ze nog een overeenkomst: ze staan beiden onder leiding van dirigent Floris de Wever.

Gastmusici

Harmonie Da Capo ’67 bestaat uit honderd (!) muzikanten en zal muziek van de Franse componist Camille Saint-Saëns ten gehore brengen. Gastmusici zijn Lianne van den Berg, plaatsvervangend aanvoerder tweede violen Noord Nederlands Orkest en organist Henk de Vries. Hij bespeelt een digitaal kerkorgel. Dit is een instrument dat klinkt als een pijporgel. Het is de eerste keer dat de machtige klanken van een digitaal kerkorgel op een festival zijn te horen. Een primeur dus!

Programma

Harmonie Da Capo ’67  o.l.v. Floris de Wever met violist Lianne van den Berg en organist Henk de Vries.

Danse Macabre
Finale, Symphony no. 3
Marche Militaire Française
Carnival des Animaux
Enkele Franse chansons

Datum: Zondag 30 juni,  14.30-15.30 uur
Locatie: LC Hoofdpodium Wilhelminaplein

Related Projects

Start typing and press Enter to search