Zaterdag 9 oktober 10.30-11.30
Wilhelminaplein Leeuwarden

Harmonieorkest Euphonia Wommels

Bij Euphonia komen de muzikanten uit verschillende dorpen en steden samen. Iedereen doet mee op zijn eigen niveau en achtergrond. Samen maken ze muziek. Voor CityProms bracht Euphonia verschillende muziekstukken samen tot een inclusief concert. De muziekstukken, alle verschillend in karakter en soort, vormen samen één verbindend verhaal.

Bio

De oorsprong van Euphonia ligt in het jaar 1920. In Wommels werd een schoolfeest georganiseerd. Aan het korps in een naburig dorpje werd gevraagd of zij wilde optreden. Dat is ook gebeurd, maar de inwoners van Wommels vonden eigenlijk dat zij zelf ook wel een korps konden oprichten. In het eigen dorp. Op 21 september 1920 was de oprichting van de fanfare met zeventien leden een feit. Inmiddels bestaat Euphonia 101 jaar. Sinds 1987 is de fanfare getransformeerd tot een harmonieorkest. De leden van het orkest komen tegenwoordig uit dorpen en steden vanuit de gehele provincie en vormen inmiddels een heus regio-orkest.

De afgelopen jaren werkte het orkest samen met diverse koren, korpsen en solisten. Zo was er een Frans getint zomeravondconcert met Francis van Broekhuizen, een kerstconcert met Miranda van Kralingen en werd verschillende keren samengewerkt met vocaal Ensemble Collage uit Dokkum. Met dit laatste koor bracht Euphonia onder andere The Armed Man van Karl Jenkins ten gehore. Naast zang is ook samengewerkt met pianiste Valentina Toth, harpiste Iris Kroes en violiste Merel Junge.

Allermooiste concert:

De afgelopen jaren gaf Euphonia meerdere keren een concert met Vocaal Ensemble Collage uit Dokkum. Ze worden door de meeste leden stuk voor stuk beschouwd als hoogtepunten. De ensembles speelden onder meer een uitvoering van ‘The Armed Man’ van Karl Jenkins. En in 2019 gaven ze een concert met als thema ‘Alles is liefde’. Tijdens dit concert werden verschillende liefdesverhalen ten gehore gebracht, waaronder Suite from the ballet “Romeo & Juliët” van Sergej Prokofiev en “Carmen, Suite No. 1” Van Georges Bizet.

Na CityProms:

Het kerstconcert in de Grote kerk van Workum op zondag 19 december 2021 samen met zangeres Petra Berger. Dit concert vindt plaats in Italiaanse sferen.

Het programma:

Harmonieorkest Euphonia Wommels o.l.v. Tjeerd Barkmeijer

A Sunrise Impression  – Jan de Haan
Symphony no.8, dl.1 – Dvorak
Le Cygne (uit: Carnival des Animaux)  – Saint-Saëns
Bird Flight –  Meine Verbeek
Cake Walk (uit: Suite of Old American Dances) –  Robert R. Bennett
October –  Eric Whitacre
Slavische Dans nr. 7  – Dvorak

Datum, tijd en plaats

Datum: Zaterdag 9 oktober
Aanvangstijd: 10.30 – 11.30 uur
Locatie: Wilhelminaplein LC Hoofdpodium

Related Projects

Start typing and press Enter to search