Foto: Harmen de Jong

Henk de Vries – Organist

Organist Henk de Vries is gastmusicus bij Harmonie Da Capo ’67 o.l.v. Floris de Wever. Onder meer wordt de orgelsymfonie van de Franse componist Camille Saint-Saëns ten gehore gebracht. Henk de Vries bespeelt een digitaal kerkorgel. Dit is een instrument dat klinkt als een pijporgel. Het is de eerste keer dat de machtige klanken van een digitaal kerkorgel op een festival zijn te horen. Een primeur dus!

Bio

Henk de Vries is met zeer goed gevolg als Master of Music afgestudeerd aan de conservatoria van Den Haag, Groningen en Hamburg voor de hoofdvakken Orgel en Kerkmuziek. Hij studeerde hiernaast de bijvakken hedendaagse improvisatie, piano, clavecimbel, continuospel en koordirectie. Hij is sindsdien internationaal werkzaam als concertorganist en doceert hij tijdens masterclasses, en is eveneens een gevraagd jurylid tijdens nationale en internationale orgelconcoursen en festivals.

Hij studeerde Cum Laude af aan de Landelijke Opleiding Tot Orgeladviseur (LOTO) en is momenteel lid van de examencommissie. Hij is eveneens lid van het College van Orgeladviseurs in Nederland (CvON) en werkzaam voor de Commissie OrgelZaken (COZ) binnen de PKN. Henk is in 2014 benoemd als conservator van de wereldberoemde orgels in de Martinikerk in Groningen. Henk voerde in 2015 & 2017 in de provincie Groningen de integrale versie uit van La Nativité du Seigneur van Olivier Messiaen, een bijzonderheid voor deze Barok georiënteerde provincie. Hij heeft niet alleen een liefde voor Franse (orgel)muziek, ook de Duitse Barok en Romantiek worden door Henk vaak geprogrammeerd.

Als (cantor)organist is hij niet alleen verbonden aan de Petruskerk te Zuidbroek en de Jacobuskerk te Zeerijp, ook is hij sinds 2016 benoemd als organist tijdens de Martinidiensten in de Martinikerk te Groningen.
Henk speelt al orgel vanaf zijn 7de levensjaar en houdt ervan om mensen van muziek te laten genieten. Hij ervaart muziek als een wereldwijde taal, een bijzonderheid die mensen uit verschillende culturen en tradities met elkaar verbindt.

Programma

Harmonie Da Capo ’67 o.l.v. Floris de Wever met organist Henk de Vries en violiste Lianne van den Berg.
Danse Macabre
Finale, Symphony no. 3
Marche Militaire Française
Carnival des Animaux
Enkele Franse chansons

Datum: Zondag 30 juni, 14.30-15.30 uur

Locatie: LC Hoofdpodium Wilhelminaplein

Related Projects

Start typing and press Enter to search