Zaterdag 3 oktober | 11.00 uur en 13.30 uur
Westerkerk Leeuwarden

Het Boompje (4+)

Het kleine boompje is niet gelukkig, want het heeft geen zachte groene blaadjes, maar harde, stekelige naaldjes. En ze wil graag net zo mooi zijn als de andere bomen. Uiteindelijk gaat haar wens in vervulling, maar anders dan ze had gedacht…

Het Boompje is een kinderopera, gebaseerd op een oud gedicht van Friedrich Rückert: Vom Baümlein, das andere Blätter hat gewollt (1813), en het daarop geïnspireerde prentenboek dat bijna iedere kleuter kent: Het Boompje van Loek Koopmans (uitgeverij Christofoor, 2008). De Utrechtse dichter en (jeugd)librettist Ruben van Gogh maakte voor muziekgezelschap Alle Hoeken van de Kamermuziek van dit tijdloze verhaal een hedendaagse, poëtische en grappige versie, voor de allerkleinste operabezoekers. Bastiaan Woltjer schreef hier sfeervolle en tegendraadse muziek bij waarin je de seizoenen hoort verstrijken. En hij bewijst met zijn muziek ook dat een opera kan swingen!

Ik kan ruisen, ik kan zwiepen, ik kan zwaaien
En ik fluister als de wind ineens gaat waaien….

Alle hoeken van de kamermuziek

Alle Hoeken van de Kamermuziek bestaat oorspronkelijk uit Bastiaan Woltjer, Anneke Wensink en Rudi van Hest. Drie musici kennen elkaar sinds hun tijd bij het Ricciotti Ensemble. Daar ontdekten ze hun gezamenlijke liefde voor het spelen voor kinderen. Uitgangspunt bij de voorstellingen van Alle Hoeken van de Kamermuziek is het op het podium brengen van nieuw gecomponeerde, live gespeelde muziek voor kinderen in een theatrale setting.

Artistieke team
Initiatief en uitvoering: Alle Hoeken van de Kamermuziek
Regie: Sybrand van der Werf
Compositie: Bastiaan Woltjer
Libretto: Ruben van Gogh
Vormgeving: Sybrand van der Werf, Udo Thijssen
Kostuums: Udo Thijssen
Productie: Muziekvoorstelling.nl
Marketing en PR: Muziekvoorstelling.nl

Uitvoerenden
Sterre Konijn – sopraan
Daan Verlaan – harp en tenor
Anneke Wensink – hoorn en zang
Bastiaan Woltjer – trombone, tuba en zang

Programma

‘Het boompje’ door Alle hoeken van de kamermuziek

Datum:
Zaterdag 3 oktober, 11.00 uur
Zaterdag 3 oktober, 13.30 uur

Locatie: Westerkerk

Related Projects

Start typing and press Enter to search