Irene Kok

De jonge Nederlandse celliste Irene Kok heeft zich in de afgelopen jaren gespecialiseerd in zowel barok als moderne cello. Ze is een zeer gewaardeerde kamermusicus en regelmatig te zien en horen op de Europese podia, radio en televisiezenders.

Biografie

Irene Kok is woonachtig in Wenen en volgt momenteel een postgraduate aan
de Universität für darstellende Kunst bij professor Reinhard Latzko.
Ze heeft een zeer persoonlijke manier van spelen en heeft veel interesse in de historische uitvoeringspraktijk.
Irene Kok begon haar studie bij Jeroen Reuling in de jong talentenklas aan het ArtEZ conservatorium. In 2016 rondde ze haar masterstudie af aan het Conservatorium van Amsterdam waar ze studeerde bij Jeroen den Herder en barokcello bij Viola de Hoog.

Ze is zeer actief op het gebied van kamermuziek. Ze maakt sinds 2012 onderdeel uit van het Chimaera Trio. Met deze en andere ensembles speelt ze veel concerten in het binnen en buitenland.

Zo speelde ze onder andere in de Staatsphilharmonie in Minsk, Het Megaron in Athene, De Doelen, TivoliVredenburg en het Concertgebouw in Amsterdam en op festivals zoals het Internationaal kamermuziekfestival Utrecht van Janine Jansen, Het Storioni festival en het Emmy Verhey festival.

Irene Kok spelt tijdens het openingsconcert het Eerste celloconcert van Sjostakovitsj. Irene Kok: “Het concert behoort tot een van de meest uitdagende en grootste werken voor cello, met krachtige, ritmische felle passages tot aan warme, intieme klanken en melodieën, zo typisch voor de cello. Ik ben erg benieuwd hoe het is om dit celloconcert van Sjostakovitsj in de openlucht te spelen.”

Openingsconcert

Vrijdag 28 juni Leeuwarden, Wilhelminaplein 20.30 uur
Irene Kok en het Noord Nederlands Orkest o.l.v. Damian Iorio

Programma:
Ouverture uit Russlan en Ludmilla van Glinka
Het eerste celloconcert van Sjostakovitsj
Compilatie uit de beroemde balletmuziek van De Notenkraker van Tsjaikovski

Related Projects

Start typing and press Enter to search