Fotograaf: Henry Faber

Vrijdag 8 oktober 17.00 – 18.15
Wilhelminaplein LC Hoofdpodium

Jannelieke Schmidt (Young Dramatic Soprano)

Samen met het Noord Nederlands Orkest (NNO) o.l.v. Hans Leenders en tenor Felipe Gallegos  verzorgt  Young Dramatic Soprano Jannelieke Schmidt deze middag het bijzondere operaconcert. Ze zingt haar hele leven al: “Toen ik klein was wilde ik Carmen worden omdat ik haar stoer en sterk vond en ze lekker deed waar ze zelf zin in had.” Jannelieke studeerde aan het koninklijk conservatorium en werkt sinds die tijd als opera- en klassiek zangeres. Ze is een vurig voorstander van opera-voor-en-door-iedereen en probeert het altijd zo kwalitatief hoogwaardig en tegelijk toegankelijk mogelijk te maken: om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de meeslepende muziek; met al die menselijke emoties en vooral het plezier. Lees hier de blog van Jannelieke over het CityProms Operaconcert.

Kijk je uit naar het concert?

Ik heb heel veel zin om samen met Felipe (tenor) te gaan zingen. We hebben elkaar laatst voor het eerst ontmoet bij een kopje koffie op de Grote Markt in Den Haag. Ik had koffie, hij een gember smoothie. Ik kijk heel erg uit naar de scenes  uit La Boheme van Puccini. Ik moet toegeven dat ik nog steeds vaak huil wanneer ik dat studeer. We hebben een enorm afwisselend programma dus ik heb ook wel zin in de mentale uitdaging. Van de ene naar de andere stijl. En dan weer in een andere rol duiken. Dat dan allemaal samen met Felipe en het NNO, wat een cadeau!”

Je allermooiste concert?

“Een van mijn tofste rollen tot nu toe was Amelia in un Ballo in Maschera voor Opera Zuid in 2018. Een episch gezelschap, super fijne collega’s en briljante en bovenal heerlijke muziek. Het was net als bij CityProms buiten, op een groot plein met duizenden mensen. Wat een feest! Eigenlijk zijn alle operaprojecten en concerten een groot feest: heel klein en intiem in bijvoorbeeld Concordia Enschede, of enorm groot met uitzicht op de Pyreneeën op een berg in Frankrijk. Door opera heb ik zoveel mogen zien en meemaken. Maar kom maar op. Ik wil nog veel meer!”

Na CityProms

“Ik speel eind oktober met mijn ensemble het Coco Collectief in Heerhugowaard en op het Internationaal Liedfestival Zeist. In november hebben we een speelperiode met de voorstelling “Just Press Play” waarin ik speel, samen met ensemble But What About. (We spelen zondag ook op City Proms! Kom langs!) Andere data en tijden hangen as-we-speak nog in de lucht 🙂 maar mocht je niet genoeg van me krijgen, check m’n website en wie weet zing of speel ik zelf of met een van m’n ensembles binnenkort bij/voor jou!”

NNO Operaconcert

Vrijdag 8 oktober Leeuwarden, Wilhelminaplein Leeuwarden, 17.00 – 18.15
Het Noord Nederlands Orkest met solisten Jannelieke Schmidt (sopraan) en Felipe Gallegos (tenor).

Programma:

a Forza del Destino (Verdi)
Ouverture

La Traviata (Verdi)
– Deh miei bollenti spiriti
– Parigi, o cara

L’Elisir d’Amore (Donizetti)
Una furtiva lagrima

Un ballo in maschera (Verdi)
– Morrò, ma prima in grazia

Cavalleria Rusticana
– Cavalleria Rusticana, Intermezzo (NNO)

La Bohème, Puccini
– Sono Andati? Fingevo di dormire

Aïda (Verdi)
Triomf Mars

West Side Story (Bernstein)
– I feel pretty – Maria

Westside story – Maria

Westside Story – Tonight

Carmen (Bizet)
Les tringles des sistres tintaient – Carmen

Non ti scordar di me

Mexicaans lied

Slavenkoor Nabucco

Related Projects

Start typing and press Enter to search

Felipe Gallegos-Carlos