(c) Eric van Nieuwland

Jazz Orchestra of the Concertgebouw & ZO!Gospel Choir

Het Jazz Orchestra of the Concertgebouw omringt zich met de meest opwindende artiesten voor een stomende Gospel Night met het ZO! Gospel Choir: gospel songs, jazz standards en souljazz vormen de ingrediënten voor dit heerlijke concert met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw onder leiding van Rob Horsting.

Jazz Orchestra of the Concertgebouw

Het 17-koppige Jazz Orchestra of the Concertgebouw is een bigband van absolute wereldklasse. Met een ijzersterke ritmesectie en dito blazers tourt het orkest over de hele wereld met vele grote internationale solisten. Jaarlijks verrast het Jazz Orchestra met een decembertour, waarbij eerder artiesten als José James, Madeleine Peyroux, Kurt Elling en Oleta Adams werden uitgenodigd.

Chef-dirigent Dennis Mackrel staat sinds 2016 voor het orkest. Hij werd op zijn twintigste de jongste drummer ooit in de Count Basie band. Vervolgens speelde hij in o.a. The Vanguard Jazz Orchestra, The Carla Bley Very Large Band, de Maria Schneider Jazz Orchestra, de WDR Bigband en The Dizzy Gillespie All Star Big Band.

ZO!Gospel Choir

Het ZO!Gospel Choir is het meest gevraagde koor van Nederland met een repertoire dat bestaat uit een aanstekelijke cross-over mix van Black Gospel, Soul, RnB met Pop invloeden. Sinds de oprichting in 2010 toert ZO! Gospel Choir met groot succes de wereld over met grote binnen- en buitenlandse artiesten.

Programma

Jazz Orchestra of the Concertgebouw & ZO!Gospel Choir

Vrijdag 28 juni Leeuwarden, Wilhelminaplein 22.30 – 24.00 uur

Related Projects

Start typing and press Enter to search

damian iorio