Johan de Meij is gastprogrammeur

Johan de Meij

Naast zijn betrokkenheid als gastprogrammeur is Johan de Meij actief als dirigent en componist. Hij geeft dit najaar concerten in Japan, Denemarken, Oostenrijk, Frankrijk en de Verenigde Staten. Wanneer hij thuis is in de Hudson Valley in New York componeert en arrangeert hij iedere dag, werkend aan een groeiende lijst van opdrachten.

Bio

Johan de Meij (Voorburg, 1953) studeerde directie en trombone aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij verwierf daarna internationale erkenning als componist en arrangeur. Zijn oeuvre omvat naast eigen composities ook symfonische transcripties en bewerkingen van filmmuziek en musicals.
De Meijs eerste symfonie The Lord of the Rings, gebaseerd op Tolkiens gelijknamige bestseller, was zijn eerste grote compositie voor harmonieorkest. The Lord of the Rings verscheen meer dan vijfendertig keer op cd, uitgevoerd door vermaarde orkesten zoals The London Symphony Orchestra en The Nagoya Philharmonic Orchestra. In november 2007 werd hem de Nederlandse Blaasmuziekprijs toegekend als erkenning voor zijn jarenlange verdiensten voor de muzieksector. In 2017 ontving hij de Buma Classical Award.

Concerten

Concert 1 Thema: RONDOM Jacob TV
Matangi String Quartet
Bij dit concert staat componist Jacob ter Veldhuis (Jacob TV) centraal, die in november zijn zeventigste verjaardag viert. Het Matangi quartet speelt werken van hem en enkele van zijn geestverwanten. De componist zal zelf aanwezig zijn en de werken van een korte toelichting voorzien.

Donderdag 7 oktober van 20.00 – 21.00 in de Doopsgezinde Kerk


Concert 2 Thema: Groningen-Friesland
Twee van de beste fanfareorkesten uit de noordelijke provincies, CMV Excelsior Schraard en Fanfare CWO Groningen,  delen het podium met een aantrekkelijk programma van originele composities en bewerkingen van amusementsmuziek. Beide orkesten staan onder leiding van dirigent en componist Thom Zigterman.

Zaterdag 9 oktober: 14.30 – 16.30 Wilhelminaplein LC Hoofdpodium

Concert 3 Noord Nederlands Jeugd Orkest – dirigent Erik Janssen
Het onvolprezen NNJO brengt een spectaculair programma met twee gastsolisten, de gezusters Levy en Fay Pletting (sopraan en viool)
Dirigent Erik Janssen koos enkele recente composities en arrangementen van Johan de Meij.

Zaterdag 9 oktober: 19.00 -20.00 Wilhelminaplein LC Hoofdpodium


Concert 4 Thema: Glass on the Roof

Amstel Quartet
Het Amstel Quartet speelt een programma rond de Amerikaanse minimal-componist Philip Glass in dbieb, met werken van Glass en de CityProms’ “Composers in Residence” Jacob ter Veldhuis en Anthony Fiumara. Laatstgenoemde geeft vooraf een lezing over Philip Glass.

Zondag 10 oktober: 11.15 – 12.45 dbieb  Kapel

 

Concert 5
De Marinierskapel der Koninklijke Marine – dirigent Jurjen Hempel

Het slotconcert met De Marinierskapel der Koninklijke Marine belooft een spektakel te worden met niet minder dan drie wereldpremières. Bij dit concert staat gastprogrammeur Johan de Meij centraal als componist en arrangeur. Hij schreef voor het 75-jarig bestaan van de Marinierskapel de ouverture ROTTERDAM 1945, en voor rietkwintet Calefax het concerto grosso Un Moment Dado. Het concert wordt besloten met een nieuwe bewerking van het zinderende ballet Romeo & Julia van Sergei Prokofieff.

Related Projects

Start typing and press Enter to search