Foto: Oliver Boekhoorn

Zondag 10 oktober 16.30-18.00 uur
Wilhelminaplein Leeuwarden

Calefax speelt ‘Un Momento Dado’

‘Un Momento Dado’ is een ode aan een Nederlands fenomeen: Johan Cruijff. De titel is een verwijzing naar Cruijffs eigenzinnigheid én bevlogenheid, eigenschappen die componist Johan De Meij terugziet bij Calefax en die zijn inspiratie vormt voor het stuk. Samen met de vermaarde Marinierskapel der Koninklijke Marine en onder leiding van chef-dirigent majoor Jurjen Hempel brengt Calefax dit bijzondere eerbetoon ten gehore. Een spectaculair concert door de top van de Nederlandse blaasmuziek met een extra feestelijk tintje, want de Marinierskapel viert zijn 75ste verjaardag.

Bio Calefax

Calefax is een hechte formatie van vijf rietblazers die een grote passie delen. Al vijfendertig jaar houden ze in binnen– en buitenland een reputatie hoog op basis van virtuoos spel, briljante arrangementen en frisse podiumpresentatie. Ze gelden als de uitvinders van een nieuw genre: het rietkwintet. Daarmee inspireren zij jonge blazers die overal in de wereld in hun voetsporen treden. Calefax, dat is een klassiek ensemble met een popmentaliteit.

Na CityProms:

za 23 okt, 15.00 Love Actually Jisper Kerk, Jisp
za 30 okt, 10.00 Ensemble Coaching FagotFestival Bassoons for Future in Maastricht
di 28 dec, 19.30 Festival PAN 2021 Muziekgebouw aan ’t IJ, Amsterdam

Het programma:

‘Un Momento Dado’ van componist Johan de Meij
Uitgevoerd door Calefax samen met de Marinierskapel der Koninklijke Marine en onder leiding van chef-dirigent majoor Jurjen Hempel.

Datum: Zondag 10 oktober
Tijd: 16.30-18.00 uur
Locatie: Wilhelminaplein LC Hoofdpodium

Related Projects

Start typing and press Enter to search