Zondag 10 oktober 14.00 en 15.30
Wilhelminaplein Leeuwarden

jongNBEnoord

Het jongNBEnoord is een van de vier regionale ensembles die het Nederlands Blazers Ensemble heeft opgericht om jonge talentvolle musici te coachen in de eigen traditie van concerteren, presenteren en grenzen opzoeken. Het jaarlijks geformeerde ensemble bestaat uit tien musici in de leeftijd van 15-20 jaar en wordt gecoacht door de NBE-musici Jeannette Landré en Justine Gerretsen.

Het repertoire is divers: op het programma staan zowel bewerkingen van klassieke meesterwerken als avontuurlijke eigentijdse muziek. Traditiegetrouw presenteert het jongNBEnoord een compositie van een van de ensembleleden: hoornist Chris Nicolai schreef de compositie Pandora’s box met daarin allerlei verrassingen en verleidingen.

jongNBEnoord bestaat uit:

Marieke Renkema – fluit
Jents Abma – hobo
Nynke Dijkstra – klarinet
Birthe Bruinsma – fagot
Lars Wester – altsaxofoon
Jente Sjoerd Seffinga – baritonsax
Roselie Bouwman – trompet
Chris Nicolai – hoorn
Anna Meindertsma – trombone
Mark Boessenkool – marimba/drums

JongNBEnoord

Het jongNBEnoord is een van de vier regionale ensembles die het Nederlands Blazers Ensemble heeft opgericht om jonge talentvolle musici te coachen in de eigen traditie van concerteren, presenteren en grenzen opzoeken. Het jaarlijks geformeerde ensemble bestaat uit tien musici in de leeftijd van 15-20 jaar en wordt gecoacht door de NBE-musici Jeannette Landré en Justine Gerretsen. Het repertoire is divers: op het programma staan zowel bewerkingen van klassieke meesterwerken als avontuurlijke eigentijdse muziek. Traditiegetrouw presenteert het jongNBEnoord een compositie van een van de ensembleleden: hoornist Chris Nicolai schreef de compositie Pandora’s box met daarin allerlei verrassingen en verleidingen.

Allermooiste concert:

“Het optreden tijdens het Grachtenfestival 2017 in Amsterdam was heel bijzonder vanwege de locatie (drijvend ponton in de grachten), sfeer en entourage.”

Na CityProms :

JongNBEnoord op donderdag 4 november in SPOT/Oosterpoort in het voorprogramma van het ‘grote’ NBE

.

Het programma:

Hongaarse Dans nr. 16 – J. Brahms
Berceuse – G. Fauré
Czardas – V. Monti (solist Mark Boessenkool)
Pandora’s box – C. Nicolai
Blue Monday – Gallowstreet
Tango de la Venganza – M. Spruijt
Hoe Down – O. Nelson

Datum: Zondag 10 oktober
Aanvangstijd: 14.00 en 15.30 uur
Locatie: Wilhelminaplein Festivaltent

Related Projects

Start typing and press Enter to search

Frysk Fanfare Orkest