Jouster Fanfare

De Chr. Muziekvereniging Jouster Fanfare is opgericht in 1961 en bestaat in totaal uit zo’n 110 muzikanten. Zij zijn verdeeld over het C-, B- en A-orkest. Sinds 6 jaar staat Siemen Hoekstra voor het A-orkest. Het A orkest komt uit in de eerste divisie.

Grenzen vervagen

Op de vraag of de Jouster Fanfare heeft nagedacht over het festivalthema; Grenzen vervagen is de wedervraag natuurlijk; welke grenzen bedoelen we? Grenzen in het toelaatbare in de maatschappij, grenzen tussen landen of de grenzen in de muziek. Wij draaien dit liever om. Daar waar muziek met enthousiasme wordt gebracht zal muziek elke grens laten vervagen en de mensen dichter bij elkaar brengen!

In de composities die gespeeld zullen worden door dit orkest zal de Jouster Fanfare dus laten horen dat er in de muziek geen scherpe grenzen bestaan. Muziek wordt in de kern gedragen door passie en daar waar het met passie wordt gebracht bestaan er geen grenzen.

Bruggen slaan

De Jouster Fanfare wil bruggen slaan! Tijdens het optreden op Cityproms probeert dit orkest met klassieke werken de interesse te wekken van diegene die nog niet zo vaak in contact is gekomen met het klassieke repertoire. Dies Irae, Dag des oordeels, heftige spectaculaire klassieke muziek die het uiterste vergt van de muzikant. Een muzikant die gedreven zijn of haar partij speelt brengt alle zintuigen in vervoering. Overweldigende compositie. Halverwege de vorige eeuw vervaagde de grens al tussen klassiek en populaire muziek. Chuck Mangione zal voor enkele als klassiek gelden, voor andere is het moderne muziek. Bigband muziek, Ernaline Braaksma speelt de bugelsolo op onnavolgbare wijze.

Moderne Spaanse dansmuziek uit de 17e eeuw, dat heet tegenwoordig klassiek. La Boda de Luis Alonso van Jeronimo Gimenez is een heuse klassieker voor een promsconcert. Muziek die het publiek meeneemt naar een vrolijke dans. Muziek die de grens tussen klassiek en modern/pop doet vervagen.

The Mansions of the Lord; ontroerende muziek die je meeneemt naar de slagvelden. Filmmuziek, beeldende muziek. Dit is wellicht muziek die over 100 jaar als klassiek wordt bestempelt. Hans Zimmer als de Mozart van de 21eeeuw? The Mansions of the Lord is overigens van Nick Glennie-Smith.

Met deze werken zal de Jouster Fanfare laten horen dat grenzen in de muziek eenvoudig vervagen. Het is het enthousiasme en de passie die ons bij elkaar brengt!

Jouster Fanfare

Datum: zaterdag 29 juni, 10.30 – 11.30 uur

Locatie: LC Hoofdpodium Wilhelminaplein

Related Projects

Start typing and press Enter to search