Lianne van den Berg

Lianne van den Berg is plaatsvervangend aanvoerder tweede violen in het Noord Nederlands Orkest en gastmusicus tijdens het concert van Harmonie Da Capo ’67.  Zij zal de vioolsolo vertolken tijdens de Danse macabre.

Bio

Lianne van den Berg begon haar vioollessen bij Boukje Gerritsma in Hoogezand. Zij studeerde bij Ilona Sie Dhian Ho aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en vervolgens bij Johannes Leertouwer aan het conservatorium te Amsterdam. Zij nam deel aan verschillende festivals en jeugdorkesten, waaronder Schleswig Holstein Musik Festival, European Youth Orchestra en speelde in de academie van de Scala in Milaan. Na haar studie werkte zij een jaar in het Orquesta Filarmonica de Santiago de Chile in Chili. Daarna werkte zij als freelancer onder andere met het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Rotterdam Philharmonisch Orkest, het Radio Philharmonisch Orkest en het Gelders Orkest.

Sinds 2010 heeft Lianne een aanstelling als plaatsvervangend aanvoerder tweede violen in het Noord Nederlands Orkest. Daarnaast speelt zij kamermuziek in verschillende formaties. Naast het spelen is Lianne een gepassioneerd viooldocent. Zij volgde diverse cursussen in de Verenigde Staten (Bloomington, Hartford) en geeft sinds 2018 les volgens de Suzuki methode.

Programma

Harmonie Da Capo ’67  o.l.v. Floris de Wever met violist Lianne van den Berg en organist Henk de Vries.

Danse Macabre
Finale, Symphony no. 3
Marche Militaire Française
Carnival des Animaux
Enkele Franse chansons

Datum: Zondag 30 juni,  14.30-15.30 uur
Locatie: LC Hoofdpodium Wilhelminaplein

Related Projects

Start typing and press Enter to search