Zondag 10 oktober | 10.00 en 11.30
Theater de Bres

Lied van Boom (1,5+)

Wist je dat elke boom zachtjes zingt? Nooit gehoord als je in het bos loopt? Als je heel stil bent en goed luistert dan kun je ze horen met hun fluitende takken, ruisende bladeren en knappende wortels. Bomen zijn heel muzikaal. Kom maar mee en luister!

Geïnspireerd door Giovanni Sollima’s When we were trees maakte SOIL in opdracht van de Amsterdamse Cellobiënnale 2020 een beeldende nieuwe muziekvoorstelling voor 1,5+. Een breed scala aan bijzondere muziek voor cello van Benjamin Britten, Johannes Brahms, Kaija Saariaho, evenals nieuw werk van Guillermo Celano staat centraal.

De muziek dient als vertrekpunt waarvandaan we het verhaal vertellen over het ontstaan van de klank van de cello. Uiteenlopende stijlen van klassiek romantisch, Argentijnse volksmuziek tot aan modern komen voorbij.

Na afloop van de voorstelling is er de gelegenheid voor de kinderen om op een kindercello te spelen en om van dichtbij kennis te maken met het instrument.

Lied van Boom is na Waai (2017) de tweede voorstelling die SOIL voor deze jonge leeftijd maakt. De voorstelling kwam tot stand i.s.m. met hulp van het ontwikkelprogramma Jong Beginnen van Festival 2Turven Hoog.

Credits
Concept: Gienke Deuten//SOIL
Regie: Gienke Deuten
Spel/zang: Luc van Esch
Muziekconcept en uitvoering:
SOIL, Florien Hamer, cello/zang
Kostuums en decor: Freja Roelofs
Fotografie/Trailer: Bart Majoor
PR-ontwerp: Studio Matusiak
Productie/publiciteit: SOIL

Lied van Boom kwam tot stand met financiële steun van de Amsterdamse Cellobiënnale, het Amsterdams Fonds voor de Kunst, het VSBfonds, het NORMAfonds en de Janivo Stichting.

Voor deze voorstelling is reserveren verplicht. Dat kan door onderstaand formulier in te vullen:

  Programma

  Lied van Boom (1,5+)
  door: SOIL Muziek en Theater i.s.m. Gienke Deuten/Gouden Haas Luc van Esch, spel/zang en Florien Hamer, cello/zang.

  Datum | Tijd | Locatie

  Datum: zondag 10 oktober
  Tijd:
  Eerste voorstelling: 10.00 – 10.45 uur
  Tweede voorstelling: 11.30 – 12.15 uur

  Locatie: Theater De Bres

  Related Projects

  Start typing and press Enter to search