Maandag 4 oktober | 20.00-21.00 uur
Bonifatiuskerk, Leeuwarden

Maria van Nieukerken, dirigent

Maria van Nieukerken is dirigent & artistiek leider van het professionele kamerkoor PA’dam en beide koren van Toonkunst Rotterdam. PA’dam daagde componist Gustavo Trujillo uit om een nieuwe zelfstandige échte piano-versie te maken van het Requiem van Mozart, waarbij hij zich richt op de oorspronkelijk partituur van Mozart. Onder leiding van  Maria van Nieukerken  zal PA’dam deze bijzondere versie vertolken.

Bio

Van 2017- 2020 was Maria van Nieukerken dirigent van het Belgian National Youth Choir BEvocal.  Samen met organist Wim Dijkstra organiseert zij inmiddels 15 jaar de concertserie ‘Bach in Monnickendam’. Eerder was Maria koorleider van o.a. de opera ‘Einstein on the beach’ (Glass) bij Collegium Vocale Gent. Ook dirigeerde zij ‘Tranen van Maria’ in 2019 en 2020, een productie van Johannette Zomer rond Internationale Vrouwendag.

Maria is regelmatig werkzaam als assistent-dirigent, o.a. voor Collegium Vocale Gent, In deze hoedanigheid werkte ze nauw samen met dirigenten als Yannick Séguin, Reinbert de Leeuw, Philippe Herreweghe, Zsolt Nagy, Stefan Asbury, Heinz Holliger en Marcus Creed. Daarnaast treedt Maria regelmatig op als jurylid tijdens internationale koor- en compositiewedstrijden, zoals bij de ‘European Award for Choral Composers’ en de ‘International Competition for young Choral Conductors’ in Turijn.

Uitvoering

Requiem Mozart door PA’dam o.l.v. Maria van Nieukerken

PA’dam o.l.v. Maria van Nieukerken

Datum: Maandag 4 oktober
Tijd: 20.00-21.00 uur
Locatie: Bonifatiuskerk, Leeuwarden

Related Projects

Start typing and press Enter to search