Zes veelbelovende jonge en ambitieuze zangers krijgen de kans om op donderdag 22 juni een masterclass te volgen bij operasopraan Jeanine De Bique. Jeanine De Bique, afkomstig uit Trinidad, betreedt met haar uitzonderlijke talent de opera- en concertpodia over de hele wereld en wordt algemeen geprezen als een van de meest opwindende sopranen van dit moment. De masterclass is speciaal ontworpen voor jonge zangers die grote ambities hebben en de stap willen zetten naar de professionele wereld.

Deze masterclass is op 22 juni en is gratis bij te wonen, van 13.00 tot 16.00 uur, in de bovenzaal van De Harmonie. Wel graag even reserveren, en dat kan hier.

Programma

13.00-13.20 Hanno Egger
13.20-13.40 Lucretia Starke
13.40-14.00 Clarisse Planchais
14.00-15.00
Pauze
15.00-15.20 Roy van Vugt
15.20-15.40 Rosalin Plaat
15.40-16.00 Beatriz Teixeira Chirife
16.00 Afsluiting

Piano: Victoria Dmitrieva

Deelnemers masterclass

Hanno Egger

Al vanaf zijn zevende actief als koorzanger en solist begon Hanno Egger (2001) zijn professionele zangopleiding aan de ‘Academie Muzikaal Talent’, geleid door Erika Waardenburg. Daar studeerde hij zang bij Selma Harkink, sindsdien zijn zangdocente. In 2019 begon hij aan zijn bachelor klassieke zang op het Conservatorium van Utrecht, die hij nu voortzet aan het Conservatorium van Amsterdam.

Met zijn 22 jaar is Hanno reeds een gevraagde jonge countertenor in Nederland door zijn warme en heldere geluid. Hij heeft meegedaan aan competities en werd prijswinnaar van het Archipel Muziekconcours en het Nationale Prinses Christina Concours. Hij zong op festivals als Opera aan Zee en het Emmy Verhey Festival en vormde afgelopen jaar zijn eigen ensemble voor een concertserie van het Stabat Mater van Pergolesi. Ook treedt hij regelmatig op als solist voor Bachcantates Utrecht, en heeft hij gezongen als solist met orkest onder leiding van Boudewijn Jansen (dirigent van de Nationale Opera).

 

Lucreatia Starke

Lucretia Starke (2001) komt uit Suriname. Lucretia begon haar opleiding toen zij negen jaar oud was op de Kathedrale Koorschool Suriname. Daar is haar passie voor klassieke muziek begonnen. Drie jaar geleden kreeg Lucretia de kans om naar Nederland te komen. Hier begon zij haar studie op de School voor Jong Talent. Daar ontdekte zij haarliefde voor Barokmuziek. Op school voor Jong Talent kreeg zij les van Irene Verburg en Carina Vinke. Zij studeert nu Oude muziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.Lucretia is lid van de Nationaal Jeugdkoor. Ze nam deel aan masterclasses van Emma Kirkby, Andrea Scholl en Michael Kans. Lucretia reisde met Holland Baroque naar Suriname om samen te werken met de kinderen van het Kathedraalkoor en om concerten te geven.

 

 

Clarisse Planchais

Clarisse Planchais, geboren in Bretagne in Frankrijk, begon op jonge leeftijd met zingen bij de Conservatorium van Nantes. In 2018 won ze de Prijs ‘Jeune Espoir’ en de Prijs van ‘le centre français de promotion lyrique’ op de internationale wedstrijd van de Opéra Grand Avignon.

Ze studeerde in Parijs, zong op vele festivals en deed een residentie in de Victoria Hall van Genève in Zwitserland. In 2021 kwam ze naar Nederland om zang te studeren aan de Prins Claus Conservatorium Groningen met Hanneke De Wit en Paul Triepels. In 2022 deed ze mee het masterclassprogramma van het Internationaal Liedfestival van Zeist. In maart 2023 zong ze in de Talentkoor voor de productie van « Animal farm » van Raskatov bij De Nationale Opera.

 

Roy van Vugt

Roy van Vugt komt uit een muzikale familie en begon op jonge leeftijd met zingen. Hij was lid van de Academy of Vocal Arts in Den Haag. Daar zong hij in 2014, op 8-jarige leeftijd, zijn eerste solo met orkest: Adonai Ro’i uit de Chichester Psalms van Bernstein. In 2017 zong hij dezelfde solo met het Residentie Orkest. Sinds 2018 volgt hij lessen aan de School voor Jong Talent in het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Sinds 2018 si hij lid van de Nationale Koren. Hij nam deel aan veel verschillende producties op grote podia zoals het Concertgebouw en TivoliVredenburg. Voorbeelden van producties waarin hij solo heeft gezongen zijn Podium Witteman, Aus Licht, het Koningsdagconcert en A White House Cantata. Hij heeft daarbij met dirigenten zoals Ton Koopman, Sir John Elliot Gardiner, Sigvards Klava en Iván Fischer mogen musiceren.

 

Rosina Plaat

Rosalin Plaat is een jonge, Nederlandse zangeres van 18 jaar oud. Momenteel zingt ze
voornamelijk mezzosopraan-repertoire. Ze begon haar opleiding op zesjarige-leeftijd bij Nationale Koren, waar ze les kreeg van Sarah Mareels en Irene Verburg. In het Nationaal Kinderkoor heeft ze in verscheidene producties gezongen met het Koninklijk Concertgebouw Orkest en het Radio Philharmonisch Orkest onder leiding van Marcus Stenz en Yannick Nézet-Seguin. In de Zaterdagmatinée heeft ze een solo rol vervuld in Wozeck van Alban Berg. Rosalin viel op in het koor vanwege haar energie en leergierigheid tijdens de zanglessen en repetities. In haar laatste jaar in het koor zong ze in de solistenklas van het Nationaal Kinderkoor. Sinds anderhalfjaar zingt ze in het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor. Samen met dit koor heeft ze de Young Talent Award van het Koninklijk Concertgebouw 2023 gewonnen. Sinds augustus studeert ze zang aan de School Voor Jong Talent in Den Haag waar ze
zangles krijgt van Carina Vinke.

 

Beatriz Teixeira Chirife

Beatriz Teixeira Chirife is een opkomende mezzosopraan uit Portugal. Na het behalen van haar bachelordiploma aan Escola Superior de Música de Lisboa in 2022, waar ze studeerde bij Armando Possante, behaalt ze nu haar masterdiploma Vocal Studies aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Voordat Beatriz Teixeira Chirife naar het Koninklijk Conservatorium Den Haag kwam, begon ze op 5-jarige leeftijd haar muziekstudie aan de Nossa Sra. do Cabo Conservatory of Music in Lissabon, Portugal.

Chirife begint haar seizoen 2023/24 en maakt haar professionele debuut in Nederland met Opera2day, waar ze een Nederlandse versie van Mozarts “The Magic Flute” zal uitvoeren. Ze werkte samen met ensembles als Ecce Ensemble (Filipe Raposo), 18th Century Orchestra (Daniel Reuss), Portugees Jeugdorkest (Pedro Carneiro) en Concerto Ibérico (João Paulo Janeiro). Beatriz Chirife is vooral actief op het gebied van opera en zong rollen als Dorabella in Cosi fan Tutte van Mozart, Orfeo in Gluck’s Orfeo ed Euridice en Hänsel in Hänsel und Gretel van Humperdinck.

 

Concert Jeanine de Bique

Jeanine De Bique zal op zaterdag 24 juni een exclusief concert geven in De Harmonie, waarbij het werk van haar album “Mirrors” centraal zal staan. Let op: voor dit concert in De Harmonie geldt kaartverkoop.Het gaat om een betaalde voorstelling, tickets bestel je hier.