Maria-Paula Majoor

Maria-Paula Majoor, eerste violist van het Matangi Quartet en hoofddocent viool van het ArtEZ Conservatorium (Zwolle) geeft een masterclass voor toptalent op de viool. “Ik ben heel benieuwd wat de deelnemers met hun viool willen vertellen. Het belangrijkste is laten horen wat je wilt zeggen. Wat wil je overbrengen met het stuk dat je speelt?” Maria-Paula studeerde aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en aan de Musikhochschule Freiburg. Naast haar werkzaamheden als primarius van het kwartet, speelt ze graag met verschillende ensembles, orkesten of instrumentalisten. De jonge talenten die aan de masterclass deelnemen zijn Syl van Heeringen en Michelle Brunt.

Syl van Heeringen

Syl maakt deel uit van de talentenklas van de Ferwerda Academie, een instituut voor voorbereidend hoger muziekonderwijs waar de ontwikkeling en vorming van het ritmische, melodische en harmonische voorstellingsvermogen (gekoppeld aan instrumentale vorming of zang) centraal staat.

Michelle Brunt

Ook Michelle volgde muziekonderwijs aan de Ferwerda Academie. Momenteel studeert zij klassiek viool aan het Prins Claus Conservatorium.

syl-van-heeringen--joyce-schotsborg

Syl van Heeringen

Foto: Joyce Schotsburg

michelle-brunt-1.jpg-sandra-heldring

Michelle Brunt

Foto: Marjanka Fotografie

Masterclass viool Maria Paula Majoor

Datum: Zaterdag 29 juni, 10.30 – 11.30 uur

Locatie: De Hofkamer

Related Projects

Start typing and press Enter to search