Voor de pure liefhebber is deze masterclass een absolute must: Arno van der Vuurst en Maria-Paula Majoor van het Matangi Quartet delen de fijne kneepjes met Thijs Willers (piano), Pippa Schot (viool) en Vincent Kalk (cello) van het Fossae Trio.  Het trio was winnaar van de regiofinale van het Prinses Christina Concours en sleepte zo deze masterclass prijs in de wacht. De masterclass is in het schitterende St. Anthony Gasthuis en gratis toegankelijk voor publiek. Zoals bij alle voorstellingen van CityProms geldt: kom dus op tijd! Het bijwonen van een masterclass geeft een bijzonder inkijkje in de route die topmusici doorlopen; van repeteren, oefenen en bijschaven naar dat eindproduct: het concertpodium.

 

Arno van der Vuurst – Cello

Na een aantal omwegen via de viool en de piano kwam Arno op tienjarige leeftijd in aanraking met de cello, wat liefde op het eerste gezicht was. De mooie bas en zangerige klank van het instrument grepen hem direct aan. Michiel de Ligt was de eerste basis voor zijn cellocarrière. Daarna vervolgde hij zijn lessen het Conservatorium van Utrecht bij Lenian Benjamins. Zij bracht hem de gegronde basis om mijn studie te vervolgen bij Fred Pot in Den Haag op het Koninklijk Conservatorium. Gedurende die tijd speelde hij met veel plezier in verschillende ensembles en jeugdorkesten, waar het samenspel in kleine en grote vorm gevoed werd.

Maria-Paula Majoor – Viool

Maria-Paula is verbonden als hoofdvakdocent viool verbonden aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle. Zij studeerde aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en aan de Musikhochschule Freiburg. Zij vervolgde haar studie aan de Dutch String Quartet Academy onder leiding van Stefan Metz en kreeg les van internationaal gerenommeerde musici, waaronder de leden van het Amadeus Quartet.