Di 13 okt | 20.15 uur
De Harmonie Leeuwarden

Matangi Quartet & Carel Kraayenhof

Wat Beethoven was voor de klassieke muziek is Astor Piazzolla voor de tango. Carel Kraayenhof en Matangi Quartet verbinden deze twee iconen uit de muziekwereld met het programma Beethoven vs. Piazzolla. Het Leeuwarder Koepeltheater is de even prachtige als passende locatie van dit sfeervolle, hoogwaardige muzikale hoogstandje.

Matangi Quartet

Het Matangi Quartet is opgericht in 1999, tijdens de studie van de jonge musici aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en het Rotterdams Conservatorium. In 2003 voltooide Matangi de tweejarige voltijdopleiding aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie onder leiding van Stefan Metz (cellist Orlando Kwartet). In het kader van de academie kreeg het Matangi Quartet les van wereldberoemde musici onder wie de leden van het Amadeus Kwartet. Verder werd het kwartet enkele jaren intensief begeleid door Henk Guittart (altviolist Schönberg Kwartet). Inmiddels is het Matangi Quartet uitgegroeid tot een vaste speler op de kamermuziekpodia in Nederland en daarbuiten.

Carel Kraayenhof

Carel Kraayenhof is sinds het koninklijke huwelijk in 2002 zonder twijfel hét tangofenomeen van Nederland. Tijdens een prachtige vertolking van Adiós Nonino van Astor Piazzolla zagen meer dan 55 miljoen mensen wereldwijd de ‘traan van Máxima’. Het unieke geluid van Kraayenhof is ook bij menig dirigent niet onopgemerkt gebleven. Het album Guardians of the Clouds met Ennio Morricone en de samenwerking met Kristjan Järvi zijn daar het levende bewijs van. Bijzonder zijn ook de cd met het Metropole Orkest én zijn solo-optredens bij het Rundfunk Sinfonie Orchestra (Berlijn) en het Orchester Niederösterreich (Wenen). Hij trad in de hele wereld op. In 2018 ontving Kraayenhof de Edison Oeuvreprijs World voor zijn jarenlange bijdrage aan de wereldmuziek en de tango in het bijzonder.

Programma

Beethoven vs. Piazzolla

L. van Beethoven Strijkkwartet op.18/4 (25min Matangi)
A. Piazzolla Tango Sensations 1,3,5 (15min Carel en Matangi)L. van Beethoven/A. Piazzolla Cavatina/Oblivion (10min Carel en Matangi)
L. van Beethoven/A. Piazzolla Presto (op.130)/Libertango (10min Carel en Matangi)
A. Piazzolla Milonga en Re (5min Carel en MP)
L. van Beethoven/A. Piazzolla Grosse Fuge/Fuga y Misteria (15min Carel en Matangi)
A. Piazzolla Muerte del Angel (4min Carel en Matangi)

(vanwege de coronamaatregelen zal het programma iets ingekort worden en vervalt de pauze)

Related Projects

Start typing and press Enter to search