Mousai Collectiviteit treedt op tijdens de Youth Music Hub in Neushoorn. Mousai Collectiviteit is ontstaan vanuit het idee om een volledig vrouwelijke/niet-binaire muziekgroep te vormen. Dit bleek echter nog niet zo makkelijk omdat er weinig vrouwelijke/niet-binaire muzikanten te vinden zijn in de muziekwereld en de muziekopleidingen. De leden van Mousai besloten dit avontuur aan te gaan.

“Hoewel muziek maken niet afhangt van geslacht en alle genderrollen overstijgt, biedt dit project ons een bijzondere werkruimte die anders is dan wat we gewend zijn. Wat ons als band bijeenbrengt, is onze liefde voor het maken van goede muziek.”

Een belangrijk doel van dit project is om onze muzikale reis te delen met elk publiek:”We geloven dat optreden een essentieel onderdeel is van onze groei als muzikant en als mens.”

Hoewel de band voornamelijk bestaat uit jazzmuzikanten, worden ook andere stijlen omarmd zoals R’n’B, funk, soul en meer. Dit zorgt voor een veelzijdige mix van muziek. Mousai is een band bestaande uit studenten van het Prins Claus Conservatorium.