In deze masterclass krijg je inzicht in de hedendaagse muziekindustrie vanuit het perspectief van netwerken, boekingen, organisatorische aspecten, promotie en sociale media . Met de focus op de zakelijke en creatieve aspecten van de industrie leer je de belangrijkste elementen kennen die samen het moderne muzieklandschap vormen en hoe ze elkaar beïnvloeden om duurzame carrières te creëren. Deze masterclass is onderdeel van de Youth Music Hub.

We behandelen verschillende onderwerpen:

• Netwerken en het opbouwen van relaties in de muziekindustrie
• Het begrijpen van het boekingsproces, inclusief hoe je een pitch-e-mail schrijft
• Organisatorische aspecten, zoals het beheren van je contacten en productiviteit
• Sociale media strategieën voor muzikanten.

Doe mee aan deze masterclass om het complexe en dynamische landschap van de muziekindustrie te begrijpen.


Over Tami Toledo

Tami Toledo Matuoka is een veelzijdige professional in de muziekindustrie met diverse vaardigheden, waaronder produceren, tourmanagement, public relations, social media management, projectmanagement en mentoring voor zowel opkomende als gevestigde muzikanten.

Daarnaast is ze momenteel projectmanager bij het Bimhuis in Amsterdam, waar ze actief betrokken is bij het Europese project ‘Better Live’, dat zich richt op muziek en duurzaamheid. Ze zet zich in voor een meer duurzame aanpak van artiestentours.

Ze heeft veel muzikanten geholpen om strategisch te navigeren in de complexe wereld van de hedendaagse muziekindustrie. Ze werkt ook samen als mentor en expert met diverse organisaties, waaronder Amarte Fonds en Keep an Eye Foundation.

Ze is docent ondernemerschap in muziek bij onder meer Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, het Koninklijk Conservatorium Den Haag en het Conservatorium van Amsterdam, waar ze de volgende generatie muziekprofessionals inspireert om hun volledige potentieel te bereiken.