In Onder NAP nemen de tien musici van 9×13 je op geheel eigen wijze mee in deze klimatologische tweestrijd. In een slapstickachtige en swingende 30-minuten durende voorstelling vol koper en slagwerk herkennen we de romantische sfeer van Jaques Tati gemixt met de absurdistische humor van Monty Python.  Maar niets is zo serieus als komedie, zeker als het over het klimaat gaat.

De mooiste kostuums en lekkerste muziek uit eerdere voorstellingen worden gerecycled en gebruikt in deze splinternieuwe regie van David Geysen.

In de scenes die laveren tussen klimaatpaniek & klimaatontkenning en verantwoordelijkheid & hedonisme, spelen de musici van 9×13 als het orkest op de Titanic fantastische composities van o.a. Genevieve Murphy, Huba de Graaff, Pete Harden, Marc Kaptein, Ned McGowan, Wolfgang Rihm en Moondog.

Het publiek krijgt een frisse maar toch wat ongemakkelijke waterspiegel voorgehouden…..

 

 

Team

Concept      Anton van Houten
Regie             David Geysen

Musici
Fluit                 Rosanne van Bers
Saxofoons      Deborah Witteveen & Daan van Koppen
Trompet          Arthur Kerklaan
Hoorn              Wim van den Haak
Trombones    Joost Geevers & Anton van Houten
Helicon           Arne Visser
Slagwerk         Jeroen Geevers & Maria Martpay

 

Muziek

The Nits  
Dutch Mountains (arr. Sasha Thiele)

Marc Kaptein  
A! La! Marcia! 

Pete Harden  
Ciacconissima

Ned McGowan  
PLANTAE MAGNOLIOPHYTA LILIOPSIDA POALES POACEAE SPINIFEX & NOT PSEUDOPETIOLATE TRIODIA 2

Wolfgang Rihm  
Abschiedsmarsch

Johan Sebastian Bach  
Adagio uit het Paasoratorium (arr. Joost Geevers)

Huba de Graaff
This Way to the Big Show

Moondog
Bird’s Lament (arr. Lise Morrison)

Il Hoon Son
Agnus Dei

Genevieve Murphy
Evoke (techno section)

Over neo-fanfare 9×13

Neo-fanfare 9×13 heeft zich in enkele jaren weten te profileren als toonaangevende nieuwe speler die hedendaagse muziek naar een breed, divers, en vooral nieuw publiek weet te brengen. Het tienkoppige ensemble, bestaande uit professionele klassieke musici, doet dat door ‘muziektheatervoorstellingen zonder woorden’ te maken, en werkt daarin samen met regisseurs, choreograaf, met kostuums en mobiele decors.

De referentie naar fanfare roept herkenbaarheid, feest en toegankelijkheid op, en is een van de redenen dat de producties van 9×13 sinds haar oprichting in 2015 bij de festivals en haar publiek zo enorm geliefd zijn. 9×13 speelt pop-up, meestal in de buitenlucht, van festivalterrein tot binnenstad, en brengt daarmee nieuwe muziek naar een avontuurlijk publiek buiten de concertzaal. En deze nieuwe aanpak om hedendaagse muziek te promoten werkt!