NHL Stenden | Bragi

In een speciale uitvoering brengen NHL Stendenkoor en Bragi Puccini’s ‘Messa di Gloria’. Oorspronkelijk is dit werk geschreven voor een koor, solisten en een symfonieorkest. Dirigent van NHL Stendenkoor, Hans de Wilde, heeft het idee opgevat om speciaal voor City Proms 2019 een bewerking van de orkestpartij te laten maken voor harmonium en piano. Het harmonium heeft een bijna bandeneonachtige kleur met daar waar nodig een enorme power waardoor het goed in staat is om het hout en koper te vervangen. Op deze manier blijft het melancholische karakter van de mis gehandhaafd. De meer attaca staccato passages zullen door de piano gespeeld worden.

Dirk Luijmes is verantwoordelijk voor deze bewerking en is tevens de bespeler van het harmonium. Johan Bijhold speelt in deze bewerking op vleugel. De solisten zijn bariton Francis Ng en tenor Ben Brunt. Het geheel staat onder leiding van de dirigent van het NHL Stendenkoor, Hans de Wilde.

NHL Stendenkoor

Het NHL Stendenkoor is het hogeschoolkoor van de NHL Stenden Hogeschool en kent een lange traditie .Het koor bestaat uit medewerkers en (oud)studenten van de hogeschool, de Friese Poort en het Friesland College en is aangevuld met relaties van onze koorleden en staat onder leiding van Hans de Wilde. Het koor heeft rond de 60 leden.

Bragi

De vereniging is opgericht in 1882 (we bestaan dus al 135 jaar!) en heeft ongeveer 100 leden die verdeeld zijn over drie geledingen: het grootkoor, het orkest en het a-capellakoor. Hiermee zijn we de grootste en oudste studentenmuziekvereniging van Groningen. Elke geleding heeft elke week zijn eigen repetities, daarnaast hebben grootkoor en orkest aan het einde van een seizoen enkele gezamenlijke repetities. Bragi geeft ieder half jaar meerdere concerten in en rond Groningen, met zeer gevarieerde programma’s. Ook zijn er af en toe extra projecten, zoals de muzikale aankleding bij de eredocotratenuitreikingen van de Groninger universiteit.

Programma

NHL Stendenkoor & Bragi o.l.v. Hans de Wilde
Puccini’s ‘Messa di Gloria’

Datum: Zaterdag 29 juni, 20.15 uur – 21.15
Locatie: Grote of Jacobijnerkerk

Related Projects

Start typing and press Enter to search