Zaterdag 2 oktober 19.00 en 21.00 uur
Grote-of Jacobijnerkerk

NHL Stendenconcert

‘The Sacred Concert’ –  Duke Ellington

Jazz, klassiek en een vleugje gospel ontmoeten elkaar in de uitvoering van ‘The sacred concert’ van Duke Ellington. NHL Stendenkoor voert samen met Bigband Friesland, soliste Eva de Wilde en tapdanser  Nikki van Vliet dit dynamische en bruisende werk uit in de Grote – of Jacobijnerkerk. Een ultieme mengvorm waarin een brug wordt geslagen tussen twee werelden. Zelf beschouwde Ellington dit concertwerk als het belangrijkste wat hij ooit geschreven heeft.

Deelnemers NHL Stendenconcert

NHL Stendenkoor: ‘Van klassiek tot jazz’
Het NHL Stendenkoor is begin jaren negentig opgericht en bestaat uit (oud)studenten en (oud)medewerkers van NHL Stenden, ROC Friese Poort en het Friesland College. Hans de Wilde is de dirigent van het NHL Stendenkoor. Van oudsher is het koor een verbindende factor voor studenten, medewerkers, onderwijs en de regio.  Verbondenheid die het duidelijkst te voelen is tijdens het jaarlijkse Passieconcert en het CityProms concert Leeuwarden.

In de afgelopen jaren hebben honderden koorleden via het NHL Stendenkoor ervaring opgedaan met het zingen van klassieke en moderne stukken. Van buitenlandse studenten en muzikanten uit de eigen regio tot zelfs complete families: stuk voor stuk leerden ze anders luisteren naar muziek. Voor sommigen was het koor zelfs de bakermat voor een professionele carrière in de muziek.

Big Band Friesland
Big Band Friesland is opgericht in 1975 en speelt ten afwisselend en uitgebreid repertoire van wat modernere bigband stukken, of stukken speciaal voor Big Band Friesland gearrangeerd. Daarnaast participeert de Big Band regelmatig in interessante muzikale projecten.

Eva de Wilde (soliste)
Studeert momenteel aan Jazz Department Conservatorium van Amsterdam, voorafgegaan aan de opleiding Zang aan ArtEZ Jazz & Pop Zwolle.

Nikki van Vliet (tapdanser)
Studeert dans aan het Lucia Marthas Institute for Performing Arts in Groningen.

Allermooiste concert:

“De meeste indruk maakten op ons (en het publiek) de concerten: “The Armed man”, Karl Jenkins (NHL Stendenkoor, Friese Poort en De Bazuin) en “Sacred Concert”, Duke Ellington (NHL Stendenkoor, Ruben Hein en Big Band Friesland).”

Na CityProms:

Artiest: NHL Stendenkoor
Programma: Adventsconcert The Messiah deel I, F. Händel
Datum: 11 december
Locatie: De Grote Kerk Leeuwarden

Uitvoering

“The Sacred Concert”, Duke Ellington.

Datum & locatie

Datum: Zaterdag 2 oktober
Tijden: 19.00 uur en 21.00 uur
Locatie: Grote- of Jacobijnerkerk

Related Projects

Start typing and press Enter to search