Zondag 10 oktober 13.00 – 14.00
Wilhelminaplein Leeuwarden

Nieuwlicht Projectorkest

In een kleurrijk en afwisselend programma verbindt het Nieuwlicht Projectorkest British Light Music met muziek van de Friese popartiest Wiebe Kaspers. British Light Music is een verzamelnaam voor de populaire orkestmuziek uit de eerste helft van de twintigste eeuw in Engeland.  Het genre raakte enigszins in de vergetelheid, nadat de BBC deze muziek in de jaren zestig plotseling van de radio weerde, al zullen velen de pakkende melodieën van componisten als Frederic Curzon, Ernest Tomlinson, Ronald Binge en Eric Coates zeker nog herkennen.

De vaak lichtvoetige orkestmuziek kent in de gevoelige en melancholieke songs van Wiebe Kaspers de perfecte tegenhanger. Wat het onderwerp ook is, Wiebe neemt je mee met zijn gevoelige stem, fijnzinnige pianospel en sterk opgebouwde nummers, die zich bijzonder goed lenen voor een symfonische cross-over. In samenwerking met Wiebe maakte dirigent en arrangeur Tjeerd Barkmeijer gloedvolle nieuwe arrangementen, waarin orkest, piano en zang samensmelten.

Bio

Nieuwlicht Projectorkest is een nieuw orkest van gevorderde amateurmuzikanten, dat licht klassieke muziek speelt en nieuwe cross-overs maakt in samenspel met popartiesten van nu. Het projectorkest wordt georganiseerd vanuit Stichting Nieuwlicht, dat een nieuw licht op de uitvoering van klassieke en hedendaagse muziek laat schijnen.

Allermooiste concert:

“De eerste Nieuwlicht Projectorkest concerten in de Groate Kerk in Sint Jacobiparochie, afgelopen juni. Voor iedereen, zowel publiek als muzikanten, was dit het eerste concert na een lange periode van stilte. Hierdoor was de sfeer werkelijk heel bijzonder. Dat werd versterkt doordat dit ook het eerste concert van ons projectorkest en het allereerste concert van de nieuw opgerichte Stichting Nieuwlicht was.”

Na CityProms:

Artiest: Wiebe Kaspers
Programma: Mahler&WIEBE
Datum: 30 oktober
Locatie: Amsterdam

Het programma:

Het Nieuwlicht Projectorkest verbindt British Light Music met muziek van de Friese popartiest Wiebe Kaspers

Datum: Zondag 10 oktober
Aanvangstijd: 13.00 en 14.00 uur
Locatie: Wilhelminaplein LC Hoofdpodium

Related Projects

Start typing and press Enter to search